Gaz skroplony LPG i inne bez paliwa w CEEB
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Gaz skroplony LPG i inne bez paliwa w CEEB
Witam, mam pytanie odnośnie dodatku na inne rodzaje ciepła czy skoro na deklaracji CEEB nie było możliwości wyboru paliw w przypadku kominków, kotłów gazowych i im podobnych, to czy przeprowadzacie jakąś dodatkową weryfikację w tym zakresie np. pobierając od stron stosowne oświadczenia lub dokumenty?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Gaz skroplony LPG i inne bez paliwa w CEEB
Jak bardzo mamy wnikać w deklaracje CEEB, czy samo użytkowanie (eksploatacja) jest brana przy ocenie i rodzaj stosowanego paliwa jeśli takowy jest w deklaracji. Np. facet ma zwykły kominek bez płaszcza wodnego zasilanego drewnem kawałkowym i oznacza go na wniosku jako główne źródło ciepła, mimo iż ma ogrzewanie elektryczne jak twierdzi tylko wyłacznie jako dodatek, a w CEEB widnieje Kominek wyłącznie w użyciu i Ogrzewanie elektryczne w użyciu CO + CWU. Tylko kominek z płaszczem wodnym mógłby być z funkcją C.O. Więc jak to byście ocenili? Przyznanie? Dodatkowe wyjaśnienia? Bo dla mnie jako człowieka też jest wątpliwe, że głównie ogrzewa dom jednym kominkiem bez rozprowadzenia ciepła na grzejniki. I stąd wynika moje pytanie jak daleko mamy sięgać z weryfikacją, aby właściwie orzec.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Bardzo proszę o pomoc

- thorgal70
- Referent
- Zajmuję się: Wszystkim i niczym
- Kontakt:
Z mojego punktu widzenie nie interesuje nas to czy jest co i cwu, ważne, że jest eksploatowany. To klient składając wniosek oświadcza co jest jego głównym źródłem ogrzewania. W deklaracji ceeb nie ma czegoś takiego jak główne źródło ogrzewania.
Z poważaniem
Oprócz Gaz skroplony LPG i inne bez paliwa w CEEB - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
zwrot z banku
dodatek gaz
Odmowa na węgiel
dwa gospodarstwa domowego pod jednym adresem
BIOMASA a dodatek węglowy
Deklaracje na śmieci a DW
dodatek węglowy - wnioski bez rozpoznania
rozpatrujecie sytuacje strony na dzień skł. wniosku o dodatek węglowy czy na dzień wypłaty?
skład rodziny
Podstawa prawna do wezwania strony
DODATEK DLA GOSPODARSTW DOMOWYCH Z TYTUŁU WYKORZYSTYWANIA NIEKTÓRYCH ŹRÓDEŁ CIEPŁA
Zawiadomienie o przedłużeniu terminu......
jedna osoba a dwa adresy dodatek weglowy
DPS
Nowa ankieta - pierwsze zgłoszenia po 11 sierpnia i "spóźnialscy"
DW-CEEB