jak sa zasadzone alimenty od tych 6 miesiecy to mimo ze egzekucja jest prowadzona od 3 to pytam komornika jaki dług wierzycielka (za jaki okres) zgłosiła do egzekucji) i zazwyczaj mi odpowiada w ten sposob ze mam informacje o realizowaniu obowiazku przez dłużnika z ostatnich 6 miesiecy
w moim przypadku protokół ugody z sądu jest z 14.08.2013, wykonalny 23.08.2013, a postępowanie u komornika prowadzone praktycznie chwilę po tym. wszczęłam juz postępowanie w sprawie uznania go za uchylającego, komornik mi odpisał, że podczas trwania egzekucji wyegzekwowano 0,00zł i że się dłużnik nie wywiązuje z zobowiązań.
jeszcze nie ma 6 miesięcy w prowadzeniu egzekucji, co mam z nim zrobić? Jakie są Wasze zdania?
podbijam temat jeszcze raz - dłużnik ma zasądzone 300 zł. alimentów przez 4 miesiące tj. lipiec sierpień wrzesień i październik komornik wykazał iż wpłaty były w kwotach powyżej 700 zł. ale już listopad i grudzień na zero w takim wypadku mimo iż kwoty były powyżej 50 a nawet 100 % należy uznać go za uchylającego się od zobowiązań? w końcu nie ma wpłat w każdym z tych 6 miesięcy - art. 5 ust 3a - dobrze to rozumiem? (po raz pierwszy taka sytuacja) zawsze komornik u dłużników wykazywał 0 wpłat. Proszę o rozwianie wątpliwości z góry dziękuję