gdzie najpierw??? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 23 paź 2015, 10:16

Wysyłacie najpierw wnioski o wszczęcie/przyłączenie czy info do OWD i dłużnika???
pinki

Napisano: 23 paź 2015, 10:27

Ja najpierw zawiadomienia i do OWD.
nowa15

Napisano: 23 paź 2015, 10:29

Wnioski egzekucyjne dotyczące poprzednich okresów świadczeniowych można a nawet trzeba wysyłać już (no chyba że egzekucja administracyjna nadal trwa). Wnioski dotyczące aktualnego okresu świadczeniowego wysyłamy po uprawomocnieniu się decyzji. Informacje do OWD i dłużników wysyłam tego samego dnia co decyzje FA.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 10:35

Rozdzieliłam zadania: wnioski sierpniowe = decyzja, równocześnie przy wydawaniu decyzji robię od razu zawiadomienie do dłużnika + wniosek o podjęcie działań. Jeśli dłużnik jest na moim terenie, wezwania na wywiad zrobię w listopadzie.
Zrobiłam już wnioski o przyłączenie do tych decyzji, które są ostateczne i od razu wysyłam z harmonogramem i informacją.

Teraz robię wnioski do KS o przyłączenie starych dłużników, w zasadzie wszystkie sprawy mam w US i robię tych, dla których mam już umorzenia. Nad wnioskami z SO jeszcze myślę.

Wnioski o FA wrześniowe leżą i czekają na wydanie decyzji. W momencie wydania decyzji będę jednocześnie "obrabiać" zawiadomienia do dłużników i wnioski do OWD a także wnioski o przyłączenie i harmonogramy.

Pod koniec listopada będę zgłaszać dłużników do BIG, mamy na to czas do końca grudnia. Na samym końcu wywiady, teraz skupiam się na najbardziej palącej robocie.
kawa i ciasto

Napisano: 23 paź 2015, 12:24

Dziękuję nie ma to jak ludzie na których mozna liczyć :)
pinki

Napisano: 23 paź 2015, 13:11

"kawa i ciasto" a jeżeli robisz przyłączenie do poprzednich okresów, to każdy okres osobno czy całe zadłużenie razem?
beti1

Napisano: 23 paź 2015, 13:31

Robię całe zadłużenie razem, osobno odsetki na dzień wystawienia wniosku.
Komornik, u którego mam najwięcej spraw powiedział, że jemu nie robi różnicy jaka będzie treść wniosku i dane, bo on i tak zrobi po swojemu.
kawa i ciasto

Napisano: 23 paź 2015, 14:32

A napiszcie proszę co zrobić gdy:
1. zbieg egzekucji i TW jest u komornika,
2. komornik umorzył bo nie miał z czego ściągnąć
ewaa

Napisano: 23 paź 2015, 14:39

1. Czekam.
2. Rozumiem że komornik sądowy umorzył TW. Wysyłam wniosek egzekucyjny.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 14:52

Czyli, nawet jeśli komornik umorzy to jeszcze raz.
Ewaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x