Wnioski egzekucyjne dotyczące poprzednich okresów świadczeniowych można a nawet trzeba wysyłać już (no chyba że egzekucja administracyjna nadal trwa). Wnioski dotyczące aktualnego okresu świadczeniowego wysyłamy po uprawomocnieniu się decyzji. Informacje do OWD i dłużników wysyłam tego samego dnia co decyzje FA.
Rozdzieliłam zadania: wnioski sierpniowe = decyzja, równocześnie przy wydawaniu decyzji robię od razu zawiadomienie do dłużnika + wniosek o podjęcie działań. Jeśli dłużnik jest na moim terenie, wezwania na wywiad zrobię w listopadzie.
Zrobiłam już wnioski o przyłączenie do tych decyzji, które są ostateczne i od razu wysyłam z harmonogramem i informacją.
Teraz robię wnioski do KS o przyłączenie starych dłużników, w zasadzie wszystkie sprawy mam w US i robię tych, dla których mam już umorzenia. Nad wnioskami z SO jeszcze myślę.
Wnioski o FA wrześniowe leżą i czekają na wydanie decyzji. W momencie wydania decyzji będę jednocześnie "obrabiać" zawiadomienia do dłużników i wnioski do OWD a także wnioski o przyłączenie i harmonogramy.
Pod koniec listopada będę zgłaszać dłużników do BIG, mamy na to czas do końca grudnia. Na samym końcu wywiady, teraz skupiam się na najbardziej palącej robocie.
Robię całe zadłużenie razem, osobno odsetki na dzień wystawienia wniosku.
Komornik, u którego mam najwięcej spraw powiedział, że jemu nie robi różnicy jaka będzie treść wniosku i dane, bo on i tak zrobi po swojemu.