pismo do komornika czy dobrze myślę? Pogubiłem się ;/ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 paź 2015, 9:15

Teraz wysyłam wniosek o przyłączenie się do egzekucji i podaję nowy okres + terminy wypłat oraz zawieram w nim informacje za okres 2014/2015 czyli ile zostało wypłacone i jakie są na dzień dzisiejszy odsetki. Jeżeli w między czasie US zwrócił mi TW to te należności i okresy też ujmuję we wniosku. Jeżeli nie mam zwróconych TW to ich teraz nie uwzględniam?
Marcinn

Napisano: 23 paź 2015, 9:26

Dobrze myslisz. A jam mam pytanie czy Ty do okresów wtecz wtwoim przypadku 2014/2015 wysyłasz harmonogram wypłat do tego własnie okresu? Bo ja wysyłam tylko do obecnego 2015/2016. I zastanawiam sie czy dobrze robie?
Alaa

Napisano: 23 paź 2015, 9:36

Ja mam tylko do obecnego. Do poprzedniego podaję tylko zadłużnie+odsetki i którego okresu ten dług dotyczy.

Jeżeli będzie coś nie tak, to pewnie komornik się upomni o to.
Marcinn

Napisano: 23 paź 2015, 10:00

Alaa pisze:A jam mam pytanie czy Ty do okresów wtecz wtwoim przypadku 2014/2015 wysyłasz harmonogram wypłat do tego własnie okresu?
Wysyłam.
27.8. Do wniosku o wszczęcie postępowania egzekucyjnego, o którym mowa w ust. 3, lub o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego, o którym mowa w ust. 3a, organ właściwy wierzyciela, o którym mowa w ust. 3a, dołącza:
2) informacje o rozpoczęciu realizacji decyzji, o której mowa w pkt 1, i terminie wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego w poszczególnych miesiącach określonych w decyzji.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x