GDZIE PRZEPROWADZIC WYWIAD W SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 27 lis 2013, 12:00

Witam! mam pytanie mianowicie gdzie przeprowadzic wywiad środowiskowy potrzebny do ustalenia specjalnego zasiłku opiekuńczego. Wnioskodawca mieszka w innej miejscowości a osoba nad którą sprawowana jest opieka mieszka gdzie indziej?
~JUSTYNA

Napisano: 27 lis 2013, 14:08

Proszę o podpowiedź :)
~JUSTYNA

Napisano: 27 lis 2013, 14:20

wywiad przeprowadza się z wnioskodawcą
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 15:05

niby wszystko ustawowo ale jak sprawdzisz jak jest sprawowana opieka? spojrzysz w oczy opiekuna i już będziesz wiedział?
~Kati

Napisano: 27 lis 2013, 15:14

ja nie, ale pracownik socjalny podepnie go pod wariograf, potem akumulator mu podepnie pod pewien narząd i wszystko wyśpiewa.
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 16:10

nasi pracownicy socjalni korzystają z podsłuchów i informatorów, wariograf od kłamstw zwariował
~Kati

Napisano: 27 lis 2013, 16:26

To wkońcu co mam zrobić? Czy po prostu ustalić wywiad u osoby nad którą jest sprawowana opieka i tam porozmawiać z tą osobą i wnioskodawcą?
~JUSTYNA

Napisano: 27 lis 2013, 16:27

a teraz poważnie, my przeprowadzamy wywiad z wnioskodawcą w miejscu opieki,
~Kati

Napisano: 27 lis 2013, 16:30

a który pracownik ma iść na wywiad od wnioskodawcy czy osoby nad którą jest sprawowana opieka?
~JUSTYNA

Napisano: 27 lis 2013, 16:51

skoro ustawa nie określa wprost gdzie i u kogo ma byc wywiad----to TY to robisz.
-masz zweryfikować (ustalić, potwierdzić) okoliczności faktyczne kto sprawuje opieke , czy sprawuje opiekę , czy była konieczna rezygnacja z pracy....itp. Więc jeżeli uważasz ,że aby mieć pełny obraz sytuacji , prawidlowo ją ocenić i ustalić uprawnienia potrzebujesz dwa wywiady -jeden u wnioskodawcy drugi u chorego- masz pełne prawo aby żądać przeprowadzenia dwu wywiadów. Oczywiście dotyczy to sytuacji kiedy opiekun i chory mieszkają oddzielnie.
~....~

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem