gdzie się udać w sprawie ogródka piwnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 sie 2014, 22:01

Witam,na mojej wiosce jest dobrze prosperujący sklep który ma ogródek "piwny"przylegający do mojego ogródka. gdyby faktycznie ogródek służył turystom do wypicia piwa to nie miałabym nic przeciwko temu,natomiast służy on przede wszystkim miejscowym pijakom do wypicia nalewek co jest bardzo uciążliwe dla mojej rodziny ponieważ imprezy pijackie zaczynają się o godz.6-tej rano do godz 22-giej bez żadnej przerwy w piciu,używaniu wulgaryzmów i kłótni pomiędzy pijakami. Mam małe dziecko które bawiąc się na podwórku jest mimowolnie świadkiem tych wybryków. Moje podwórko graniczy z ogródkiem a dom położony jest ok2,5 metra od niego. Nie można rano otworzyć okna ponieważ hałasy na to nie pozwalają a toaleta która należy do ogródka znajduje się przy ścianie graniczącej z ogrodzeniem,więc pijaki owo ogrodzenie traktują jak toaletę zasmradzając moje podwórko. Ok 2 lata temu mój mąż napisał pismo do gminy ale ich odpowiedzią było że to są konflikty sąsiedzkie i oni nie zainwerteniują. Mieliśmy przez to dużo problemów. Mam dosyć . Błagam o pomoc. co mogę zrobić żeby pozbyć się problemu...
lupka

Napisano: 31 sie 2014, 11:34

Jeszcze raz napisać do Urzędu Gminy.oni wydająpozwolenia na taka działalność Na jesieni są wybory. Napisz tez do radnego z tego rejonu.. Napisz, ze napiszesz do programu Sprawa do reportera.
Jesli klienci sikają wam po plocie, za każdym razem wzywajcie straż gminna - jesli jest
ghjn

Napisano: 01 wrz 2014, 9:17

JEST JESZCZE NASŁANIE SANEPIDU, W TAKIM OGRÓDKU PIWNYM MUSZĄ MIEĆ TOALETĘ ODDZIELNĄ DLA KLIENTÓW "OGRÓDKA", ZABRANIE KONCESJI NA TAKI OGRÓDEK PRZEZ URZĄD GMINY JEST CIĘŻKO MUSZĄ MIEĆ PODSTAWY WYŁĄCZNIE WYMIENIONE W USTAWIE NP.USYTUOWANIE ITP. MOŻNA JEDYNIE ZARZUCIĆ IM ŻE DEMORALIZUJĄ PANI DZIECKO.
MM!

Napisano: 01 wrz 2014, 12:23

ogródek piwny przy sklepie coś nowego. przy barze lub restauracji owszem.
klio

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x