zasiłek na odzież dla dziecka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 wrz 2014, 8:02

Witam mam pytanie otóż od jakiegoś czasu korzystam z pomocy ops ze zwgledu na trudną sytuacje dwa razy otrzymałam pomoc w postaci odzieży z PKPS problem w tym w PKPS -ie zupełny brak odzieży dla dzieci za to nie brakuje strojów kąpielowych bikini są tego całe wory zastanawiam sie jak to sie dzieje bo klimat mamy raczej nie afrykański . Napisałam podanie o zasiłek na odzież dla dziecka czy mam szanse otrzymać skoro w PKPS nic nie ma.
Dla siebie coś wybrałam ale zależało mi głównie na dziecku.
osobom które zaraz wyleją na mnie wiadro pomyj z góry dziekuje nawet nie zadawajcie sobie trudu z pisaniem bo nie znacie mojej sytuacji .
osobom pomocny oczywiscie bardzo dziekuje za odpowiedz,
klientka ops

Napisano: 02 wrz 2014, 11:56

pewnie dobre rzeczy poszły na handel cóż samo życie
pracownik007

Napisano: 02 wrz 2014, 13:52

Wiele zależy od posiadanych zasobów finansowych Twojego Ośrodka. Z mojej praktyki- jak było gorzej z kasą to zawieraliśmy porozumienia z PCK, PKPS, a nawet sami organizowaliśmy zbiórki odzieży.
To prawda, że nie zawsze znajdziesz taką odzież jakiej szukasz, więc może spróbować poszukać czegoś na własną rękę.
Porozmawiaj z pracownikiem socjalnym jakie są możliwości.
Moje propozycje:
1. zostawić w PKPS kartkę czego dokładnie i w jakim rozmiarze szukasz
2. zostaw ogłoszenie w OPS- przyjmę odzież ...
3.rozejrzyj się po second-handach- u nas są fajne dziecięce ciuchy po 1-2 zł za sztukę
4.zagadaj z matkami na placu zabaw- handel wymienny nadal istnieje

Życzę powodzenia
Percia

Napisano: 02 wrz 2014, 15:46

dziekuje za odpowiedz
w moim miescie są lumpeksy ale ceny są naprawde zaporowe jak słysze że w innych miastach można coś kupić za 1 lub 2 zł to nie moge sie nadziwić ze u mnie w miescie za 2 zł nie kupisz dosłownie nic .
wczoraj była dostawa i koszulki dla chłopców po 18 zł za 5 złjuż mocno sprane nadające sie praktycznie na szmate
kiedyś usłyszałam jak sprzedawczyni rozmawiała ze znajomą klientką ze kupują towar z kontenerów które mają isc dla biednych krajów uni czyli i nas . Jesli to prawda to chciwość Polakow nie ma granic.
klientka ops

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x