gdzie szukać - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 mar 2014, 16:14

informację o przyznanej dotacji na stypendia. Czy to będzie strona kuratorium oświaty? czy to jest decyzja, jeśli tak to czy jest to decyzja wojewody podkarpackiego skoro jestem z podkarpackiego. Przejełam stypendia od stycznia i czarna magia
~LUSI

Napisano: 11 mar 2014, 16:40

komentarz Mateusz Pilich
stan prawny na 01.09.2013r.

1. Zasiłek szkolny jest formą pomocy o charakterze doraźnym, udzielaną uczniowi incydentalnie. Przez \"zdarzenie losowe\", o którym mowa w art. 90e ust. 1, należy rozumieć jakiekolwiek zjawisko zewnętrzne w stosunku do uprawnionego, którego nie można było przewidzieć ani mu przeciwdziałać (np. klęska żywiołowa, śmierć lub choroba jednego z rodziców). \"Trudną sytuację materialną\" należy natomiast rozumieć szerzej niż na gruncie art. 90d ust. 1, gdyż w komentowanym przepisie nie łączy się jej z \"niskimi dochodami w rodzinie\". Taka sytuacja może wystąpić także w rodzinie mającej trwałe i dość wysokie źródła dochodów - właśnie jako zjawisko przypadkowe i przejściowe773. Dlatego też osiąganie dochodów wyższych niż kryterium niskich dochodów, określone w art. 90d ust. 7 ustawy o systemie oświaty w zw. z art. 8 ust. 1 pkt 2 u.pom.społ., nie może automatycznie być traktowane jako upoważnienie organu gminy do odmowy świadczenia. Każdy przypadek należy badać indywidualnie.
~xyz

Napisano: 11 mar 2014, 16:43

przepraszam
pomyliłam wątek
a jeśli o chodzi o informację o którą pytasz to podział dotacji jest na stronie MEN
~xyz

Napisano: 11 mar 2014, 16:45

dostaniecie pismo od Wojewody o zwiększeniu środków
~xyz

Napisano: 11 mar 2014, 17:46

w małopolsce dostajemy jeszcze umowę
~M@rzena

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x