Gdzie teraz zgłaszamy dzieci do rodzin zastępczych?

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Marta

Gdzie teraz zgłaszamy dzieci do rodzin zastępczych?

Post autor: ~Marta »

Kto teraz zgodnie z nową ustawą zajmuje się dziećmi, kiść do które chcą iść do rodzinki?I jak to jest z tymi z zgłoszeniami czy nadal jest obowiązek po pół roku zgłosić dzieciaka do rodzinki? Pociągnijcie proszę ten wątek, bo ktoś próbował, ja czekałam, że przy okazji też się coś dowiem, ale nici z tego. Proszę stałych, mądrych bywalców forum o wypowiedź.
~marta

Re: Gdzie teraz zgłaszamy dzieci do rodzin zastępczych?

Post autor: ~marta »

Dzieci z uregulowaną sytuacją prawną zgłaszamy do ośrodka adopcyjnego, a dzieci, których rodzice maja ograniczona władzę rodzicielską po zespole wysyłamy wniosek do sądu o zasadności pobytu w placówce i to sąd dalej zgłasza do organizatora opieki zastępczej. Chyba będzie to długo trwało...............:)
~Wojtek

Re: Gdzie teraz zgłaszamy dzieci do rodzin zastępczych?

Post autor: ~Wojtek »

\"Ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy...\" - wszystko dla \"dobra dziecka\" (nie chce mi się śmiać).
Pozdr
ODPOWIEDZ