gdzie wylądują SR po rewolucji ? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 08 kwie 2014, 15:49

ew12345a pisze:tzn szefowa mówiła mi ze w prokjecie zmian dot. ustawy o pomocy społecznej jest zapis , że ops nie mogą prowadzic sw. rodzinnych i na szkoleniu mowili podobno ze bedzie to musiało przejśc pod urzad gminy
W tych założeniach z kwietnia 2014 nic nie widzę takiego zapisu.Czy twoja szefowa ma dostęp do treści nowej ustawy, ma jakieś znajomości w ministerstwie?! :lol:
alina123

Napisano: 09 kwie 2014, 10:13

nie sądzę by ktokolwiek robił takie rewolty - za duże koszty a teraz ŚP przywrócą i kasy znowu na reorganizacje nie będzie, także nie siejmy fermentu i siedźmy na dpie
olinka

Napisano: 09 kwie 2014, 10:26

u nas zarobki są porównywalnie kiepskie w UG i OPS a w OPS są lepsze klimaty :lol:
ab12

Napisano: 10 kwie 2014, 9:18

Podobno było spotkanie kierowników z osobami z ministerstwa, mówiono na temat zmian jakie wejdą od 2015 r. Nasza nic nie chce powiedziec, bo to podobno to tajemnica. wiecie cos na ten temat?
beata34

Napisano: 10 kwie 2014, 9:38

beata34 pisze:Podobno było spotkanie kierowników z osobami z ministerstwa, mówiono na temat zmian jakie wejdą od 2015 r. Nasza nic nie chce powiedziec, bo to podobno to tajemnica. wiecie cos na ten temat?
Większych głupot nie słyszałem. Ta cała tajemnica bierze się stąd, że przewiduje się mozliwość scalania ośrodków w większe centra pomocy społecznej (decyzje w gestii władz lokalnych) co za tym idzie część kadry kierowniczej może polecieć. Twoja kierowniczka zasłania sie tajemnicą bo boi się o własną d.... (czyt. stołek). :D
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2014, 10:31

moze o to chodzi, podobno straszne rzeczy mówili :o
moze ktos uchyliłbu rąbka tajemnicy???
beata34

Napisano: 10 kwie 2014, 11:52

Myślicie, że w UG jest tak słodko ? - bzdura, dalej pracownicy św. rodzinnych to druga grupa pracowników. Nagrody czy podwyżki przez te lata to tylko z 3 % - bo nie ma dla was środków ( gmina nie chce dokładać z własnych). Jak kupiono papier to na cały urząd i najlepiej na cały rok żeby tylko z dotacji, jak dochodzi nam pracy to nikt tego nie widzi - nie ważne, że siedzę po godzinach cały miesiąc. na pewno wasze wynagrodzenia nie wzrosną do poziomu wynagrodzeń starych urzędników - to nie ta bajka
2222

Napisano: 10 kwie 2014, 12:02

mylisz się, przez 2 lata bylismy w gops i zarabiałam najniższa krajową. Przeszłam do UG z taka pensją. Po jakis 5 latach dogoniłam z kasą dziewczyny z UG i zarabiam teraz nieźle - 2600 netto. Mam SR, FA, dodatki mieszkaniodw i energetyczne, stypendia oraz ewidencje ludności na spółke z kolezanka, która ma jeszcze działalnośc gospodarczą i alkohole. dziewczyny z ops dalej maja niewiele ponad najniższa krajową. mamy w sumie misz masz ale jest ok. Nie moze byc tak, ze np. jeden referent zarabia 1600 zł a drugi 2500 zł. pensje pracowników ug na danych stanowiskach są porównywalne
kasia od jasia

Napisano: 10 kwie 2014, 12:06

to wszystko zależy jaki UG u nas do czerwca 2006 roku ŚR były w urzedzie i mam porównanie i przynajmniej nie słyszałam tego ze nie ma pieniędzy że brakuje na wypłaty bo naprawdę było lepiej anizeli w OPS
carina

Napisano: 10 kwie 2014, 18:01

w urzedzie o niebo lepiej , zwałaszcza jesli chodzi o finanse
ewcia111

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x