Gdzie i z jaką podstawą prawną wysyłacie obecnie zapytanie o prawo jazdy dłużnika?
Ja już ponad miesiąc nie mam odpowiedzi i zastanawiam się czy wszystko było ok z moim zapytaniem?
Gdzie zapytanie o prawo jazdy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/ZUS
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS
- Kontakt:
Re: Gdzie zapytanie o prawo jazdy?
Ja wysłałam do CEPIK przez E-doręczenia. Pismo zaadresowałam na Katowice, ale ustaliłam telefonicznie, że wniosek wysłać na adres elektroniczny Warszawy na al. Jerozolimskie bo nie mają osobnych adresów na delegatury. Poszło jakoś w zeszłym tygodniu a po 2 dniach była odpowiedź.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS
- Kontakt:
A podstawa prawna:
Art. 2 pkt 9 oraz art. 5 ust. 3b pkt 2, art. 22 ustawy o pomocy osobom uprawnionym
do alimentów (Dz.U z 2023 r. poz. 1993 z późn. zm.).
Art. 100c ust. 1 pkt 12c ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (Dz.U. z 2024 r. poz. 1251).
Decyzja z ............... r. Nr ............... o uznaniu dłużnika za uchylającego
się od zobowiązań alimentacyjnych.
Art. 2 pkt 9 oraz art. 5 ust. 3b pkt 2, art. 22 ustawy o pomocy osobom uprawnionym
do alimentów (Dz.U z 2023 r. poz. 1993 z późn. zm.).
Art. 100c ust. 1 pkt 12c ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (Dz.U. z 2024 r. poz. 1251).
Decyzja z ............... r. Nr ............... o uznaniu dłużnika za uchylającego
się od zobowiązań alimentacyjnych.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/500+
- Kontakt:
Art. 100c ust. 1 pkt 12c został uchylony, teraz jest art. 100ah ust. 1 pkt 25 prawo o ruchu drogowym
Oprócz Gdzie zapytanie o prawo jazdy? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Stare zadłużenia
Co dalej mogę zrobić?
Uzasadnienie decyzji
Dłużnik raty
Sprawozdanie-część D
był syndyk a teraz ops
Odpis decyzji
zwrot prawa jazdy na wniosek dłużnika
rejestrowanie sygnity
Zaświadczenie o bezskutecznej egzekucji
Podwyższenie kwoty alimentów
zmiana wysokości zasądzonych alimentów