Witam!
Otrzymałam od komornika sądowego postanowienie o zawieszeniu postępowania egzekucyjnego z powodu upadłości dłużnika, co dalej? zawiesić wypłatę funduszu alimentacyjnego, uchylić prawo do funduszu alimentacyjnego czy wypłacać dalej? Czy Ośrodek musi występować do syndyka czy w naszym imieni robi to komornik?
upadłość dłużnika
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe
- Kontakt:
Re: upadłość dłużnika
Ja raz uchyliłam ze względu na brak egzekucji ale nie miałam w aktach nic o syndyku. Babka mi się odwołała i SKO kazało mi ją wezwać do przedstawienia dokumentu potwierdzającego bezskuteczność egzekucji. Przyniosła mi zaświadczenie od syndyka o bezskuteczności egzekucji alimentów i płaciłam dalej.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
na szkoleniu było mówione, że to my mamy wystąpić do syndyka i że na przyłączenie "za darmo" jest jakiś określony czas (bodajże 14 dni) a później trzeba uiścić jakąś opłatę, ale to było na szkoleniu, sama nigdy takiego przypadku nie miałam
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Znalazłam informację że do syndyka występujemy o przyłączenie za pośrednictwem KRZ i mamy 30 dni aby dokonać tego za darmo a potem trzeba będzie dokonać opłaty w kwocie 1100 zł, niestety nie mamy jeszcze konta w KRZ i nie wiem czy zdążymy go założyć bo zostało nam tylko 7 dni, czy ktoś może wysyłał wniosek do syndyka w formie papierowej ?
Oprócz upadłość dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Odpis decyzji
zwrot prawa jazdy na wniosek dłużnika
Gdzie zapytanie o prawo jazdy?
rejestrowanie sygnity
Zaświadczenie o bezskutecznej egzekucji
Podwyższenie kwoty alimentów
zmiana wysokości zasądzonych alimentów
spawozdanie w cas
nie aktualne kwoty na zaświadczeniu o bezskutecznej egzekucji
dłużnik zmarł, nadpłacone odsetki FA...
wpłaty komornicze
Jak policzyć dochód? - pomocy
Sprawozdanie - należności wygaszone (zgon)
Fa?
osiągnięcie pełoletności przez jedno z dzieci
czy wywalacie z systemu dłużników, którzy spłacili dług lub zmarli.