GIODO- ABI - Ochrona Danych Osobowych

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 lip 2015, 11:21

Witam, po pierwsze bardzo dziękuje administratorom za wprowadzenie nowej zakładki dot. ochrony, zwłaszcza, że wielu z nas teraz ma przypisaną rolę Administratora Bezpieczeństwa Informacji.

Wcześniej zadałam pytanie odnośnie ABI i rejestracji w GIODO, nie było opcji by przyporządkować moją trećć do odpowiedniej zakładki, ale teraz już mogę to przekleić w odpowiednie miejsce, mam nadzieję, że ktoś ma podobną sytuację i wie coś w tej sprawie:

Giodo, czy ktos wie jak wyglada ze sprawa rejestracji ABI? U nas wniosek był wysyłany bardzo wcześnie styczeń- luty a wciąż brak na liście .. Codziennie śledzę i widzę ze dopisywanych jest sporo osob tzn dochodzi wiele stron w rejestrze ABI ale nadal nas brak, czy ta lista jest juz zakończona i dopisywane sa ośrodki ktore teraz sie zgłaszają czy moze nie zdążyli wszydtkich do systemu? Ktos cos wie? Zaczynam sie nad tym zastanawiać i myślec czemu jeszcze nie ma ..

Pozdrawiam:)
Max55

Napisano: 21 lip 2015, 8:25

Wydaje mi się że jest dużo wniosków i dlatego tak schodzi. Jeśli zgłoszenie było prawidłowo wypełnione i wysłane to na pewno niedługo będzie wpis.
ania77

Napisano: 21 lip 2015, 10:43

Dzwoniłam do GIODO, ale nic się narazie nie dowiedziałam w mojej sprawie, gdyż są urlopy teraz i mam odezwać się po.. Już różne przypadki rozważałam czy coś jest źle czy co... i myśle może daty brakuje przy podpisie ale czy to byłby powód do odrzucenia wniosku?? Przecież chyba jak wszędzie liczy się data wpływu takiego wniosku, a z oczywistych omyłek mógł ktoś pominąć datę..
Max55

Napisano: 24 lip 2015, 11:18

Już kilka pozycji dopisali do rejestru ABI:)
Natalala

Napisano: 20 wrz 2015, 22:07

A ja zaczelam pracę od kwietnia i od razu z umową o pracę kierowniczka dała mi do podpisu ze mam być też ABI. Nie zgłosiła mnie do GIODO. jestem poprostu tylko na tym jednym papierku podpisana ze sie zgadzam i tyle. polityka bezpieczenstwa jest zrobiona. Jak twierdzi nasz informatyk, jest zrobiona OK i nic nie trzeba w niej zmieniac, i mimo ze kila razy dopytywałam to nie kazali mi nic robic.. moze jednak cos musze zrobic?? hmmm??? jak uważacie?? niech ktoś życzliwy wypisze najwazniejsze punkty co musi zawierac dokumentacja ABI zeby było OK. z góry dziękuję ;)
migorgera

Napisano: 23 wrz 2015, 11:02

Jeśli nie zgłosiła cię do GIODO jako ABIEGO to niestety formalnie nim nie jesteś. Czyli GIODO nie będzie w takim wypadku cię tak traktowac. W związku z tym całą prace powinien wykonywac kierownik.
zozole

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x