umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych - Ochrona Danych Osobowych

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 lip 2015, 11:36

podpisaliście już jakąś??
czy bazujecie na standardowej umowie np. z Top-Teamem?
Miłka

Napisano: 21 lip 2015, 13:26

nikt nie podpisał??
Miłka

Napisano: 21 lip 2015, 14:16

Ale o jakie umowy Ci chodzi i na co? napisz coś więcej?
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2015, 8:40

w związku ze zmianami w ustawie o ochronie danych osobowych (poszłam na szkolenie) trzeba uaktualnić politykę bezpieczeństwa. należy również podpisać ze wszystkimi firmami, które maja dostęp do przetwarzanych przez nas danych osobowych umowę powierzenia. np. z firmą która obsługuje program do pomocy społecznej, św.rodzinnych czy FA.

stąd moje pytanie. bo przymierzam się do tego, ale już sama nie wiem jak się za to zabrać
Miłka

Napisano: 22 lip 2015, 8:59

Miłka pisze:w związku ze zmianami w ustawie o ochronie danych osobowych (poszłam na szkolenie) trzeba uaktualnić politykę bezpieczeństwa. należy również podpisać ze wszystkimi firmami, które maja dostęp do przetwarzanych przez nas danych osobowych umowę powierzenia. np. z firmą która obsługuje program do pomocy społecznej, św.rodzinnych czy FA.

stąd moje pytanie. bo przymierzam się do tego, ale już sama nie wiem jak się za to zabrać
A o to chodzi, my juz od wielu lat podpisujemy corocznie takie umowy - oprogramowanie sysgnity korzystamy z umów dostarczonych przez nich
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2015, 11:54

ta umowa, która podpisujecie to jest jedna umowa na świadczenie usług w ramach której jest powierzenie, czy na powierzenie jest odrębna umowa?
Miłka

Napisano: 22 lip 2015, 12:25

Miłka pisze:ta umowa, która podpisujecie to jest jedna umowa na świadczenie usług w ramach której jest powierzenie, czy na powierzenie jest odrębna umowa?
Umowy tóre podpisujemy zarówno dla pomostu jak i SR/F/ST...to umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych..
koniecnze są na wypadek gdy na serwis przesyłana jest baza danych lub jakies dane klientów w celach serwisowych lub diagnostycznych

podobne umowy podisywane są z innymi dostawcami gdy jest koniecnzosc serwisowania baz danych, również z firmą która zajmuje sie brakowaniem dokumentacji niearchiwalnej oraz z medycyną pracy itp itd.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2015, 12:30

podsumowując, z kim należy popisać umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych?
z:
- firmą, która obsługuje programy do św.rodzinnych, FA, pomocy społecznej
- medycyna pracy
z kimś jeszcze?
Miłka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x