Grzegorz.P.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Gość

Grzegorz.P.

Post autor: Gość »

WITAM
MAM orzeczenie lekarza orzecznika ZUS
ustalono ze jestem calkowicie niezdolny do pracy do 2018 roku
calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....

czy to wystarczy aby otrzymac zasilek pielegnacyjny ????
czy powinienem stanąc na komisje do PCPR i miec tam coanjmniej umiarkowany stopien
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: Grzegorz.P.

Post autor: heiland »

Wystarczy
Gość

dziękuję za tak szybką odpowiedz , jeszcze dziś pójdę do gminy
Gość

Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Kontakt:

Gość pisze:Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
Przecież:
Gość pisze:calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

Gość pisze:Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
kawę to ty już dzisiaj piłeś ?? bo mam wrażenie, że nie obudzony jesteś :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Gość

...a w ZUSie napiszą, ze oni to się nie zajmują ustalaniem kiedy to niepełnosprawność powstała, jeno tym czy osoba jest zdolna czy tez nie, do pracy...miałam podobny przypadek...wnioskodawca nie posiadał wcześniejszego orzeczenia, a miał ukończone 21 lat, wiec dałam odmowe, SKO utrzymała ja w mocy, a wnioskodawca złożył wniosek z Powiatowym, z nowym orzeczeniem spełniał przesłanki i prawo do ZP otrzymał.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Kontakt:

ewalu pisze:kawę to ty już dzisiaj piłeś ?? bo mam wrażenie, że nie obudzony jesteś :D
:lol:
Gość

podejrzewam że nie pił/a ;)
Gość

to teraz nie do końca rozumiem.
te irzeczenia ZUS mam od jakiegoś czasu ale keidys w 2001 roku posiadałem orzeczenie z PCPR i tam widnieje zapis ze niepełnosprawnosc istnieje od 1990 roku , wówczas miałem 17 lat.
czy to moze stanowic dokument na dowod kiedy powstała niepełnosprawnosc czy nie ???
ODPOWIEDZ