Grzegorz.P.
Grzegorz.P.
WITAM
MAM orzeczenie lekarza orzecznika ZUS
ustalono ze jestem calkowicie niezdolny do pracy do 2018 roku
calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....
czy to wystarczy aby otrzymac zasilek pielegnacyjny ????
czy powinienem stanąc na komisje do PCPR i miec tam coanjmniej umiarkowany stopien
MAM orzeczenie lekarza orzecznika ZUS
ustalono ze jestem calkowicie niezdolny do pracy do 2018 roku
calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....
czy to wystarczy aby otrzymac zasilek pielegnacyjny ????
czy powinienem stanąc na komisje do PCPR i miec tam coanjmniej umiarkowany stopien
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: Grzegorz.P.
Wystarczy
Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Przecież:Gość pisze:Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania
Gość pisze:calkowita niezdolnosc powstala w zwiazku z naruszeniem sprawnosci organizmu powstalym przed ukonczeniem 18 roku zycia lub w trakcie trwania nauki w szkole lub szkole wyzszej ....
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kawę to ty już dzisiaj piłeś ?? bo mam wrażenie, że nie obudzony jesteśGość pisze:Nie do końca starczy bo o ile masz orzeczenie z Zus co przełożeniu na ustawę o swiadczeniach rodzinnych udaje umiarkowany stopień ale nie masz podanej dokładnej daty powstania niepełnopsrawności bo mogłeś zmieć ją mieć z tego co tam pisze od 18 do 25 roku życia . A zasiłek nalezy się osobie z umirakowanym do 21 r.ż wieć jak nie masz wcześniejszych orzeczeń do odwołaj sie żeby konkretnie wpsiali datę powstania. Chyba , ze masz napisaną datę powstania

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
...a w ZUSie napiszą, ze oni to się nie zajmują ustalaniem kiedy to niepełnosprawność powstała, jeno tym czy osoba jest zdolna czy tez nie, do pracy...miałam podobny przypadek...wnioskodawca nie posiadał wcześniejszego orzeczenia, a miał ukończone 21 lat, wiec dałam odmowe, SKO utrzymała ja w mocy, a wnioskodawca złożył wniosek z Powiatowym, z nowym orzeczeniem spełniał przesłanki i prawo do ZP otrzymał.
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
ewalu pisze:kawę to ty już dzisiaj piłeś ?? bo mam wrażenie, że nie obudzony jesteś

to teraz nie do końca rozumiem.
te irzeczenia ZUS mam od jakiegoś czasu ale keidys w 2001 roku posiadałem orzeczenie z PCPR i tam widnieje zapis ze niepełnosprawnosc istnieje od 1990 roku , wówczas miałem 17 lat.
czy to moze stanowic dokument na dowod kiedy powstała niepełnosprawnosc czy nie ???
te irzeczenia ZUS mam od jakiegoś czasu ale keidys w 2001 roku posiadałem orzeczenie z PCPR i tam widnieje zapis ze niepełnosprawnosc istnieje od 1990 roku , wówczas miałem 17 lat.
czy to moze stanowic dokument na dowod kiedy powstała niepełnosprawnosc czy nie ???
Oprócz Grzegorz.P. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dzierżawa a zasiłek rodzinny
specjalny zasiłek opiekuńczy
Jak t w końcu jest z tym ZDO?!
SZO na dziecko
Wyrejestrowanie się z PUP
Wyrejestrowanie z PUP
wiolka123
ile wniosków do ZDO
wyrok o rozwód
przedłużenie ŚP
dochód- rodzina zastępcza