Harujemy ponad siły - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 19 lis 2014, 13:01

CZy u was też tak jest, że harujecie ponad siły? Mamy kilkaset wniosków na rodzinne, kilkadziesiąt na fundusz, innych spraw nie licząc (kartę dużej rodziny, ZUS, itp). Chodziny do pracy w soboty, a z za ściany dobiega nas radosny śmiech ,,czasowych'' pracowników socjalnych. Jesteśmy we dwie ze stażystką, która nic nie rozumie. CZy ktoś wam pomaga?
ewa6666

Napisano: 19 lis 2014, 14:12

jestem sama
ara

Napisano: 19 lis 2014, 14:54

biorac pod uwagę ze siedzisz teraz na internecie dość smieszne sa twoje zale, jak to harujesz ponad siły
olikk

Napisano: 19 lis 2014, 15:11

olik, a może ewa tak jak ja- po raz pierwszy zajrzała dziś na ops forum , żeby trochę się rozluźnić
ewa, myślę ,że wiekszość tak ma :( pozdrawiam
julka2

Napisano: 19 lis 2014, 17:50

:(((((( my na nadgodzinach... padam...... i tak od kilkunasty dni :(((((((
emilkaja

Napisano: 19 lis 2014, 18:05

ewa6666 pisze:Mamy kilkaset wniosków na rodzinne, kilkadziesiąt na fundusz, innych spraw nie licząc (kartę dużej rodziny, ZUS, itp). Chodziny do pracy w soboty, a z za ściany dobiega nas radosny śmiech ,,czasowych'' pracowników socjalnych. Jesteśmy we dwie ze stażystką, która nic nie rozumie.
Nie wiem. Ogarnęliśmy w tym roku prawie 1000 wniosków na rodzinne we dwoje, na bieżąco (oczekiwanie na decyzję maksymalnie tydzień od złożenia), oczywiście sami przyjmujemy, rejestrujemy, itd. Ja mam dodatkowo KDR, koordynację, nienależne, listy wypłat, koleżanka prowadzi rejestry, wpina zwrotki itd. Kierowniczka sama praktycznie ogarnia około 450 wniosków o FA z postępowaniami, ZUSy, sprawozdania - też na bieżąco. A ja dodatkowo jeszcze mam ZFŚS i stronę internetową. Nie zrobiliśmy ani jednej nadgodziny w tym roku, a jeszcze miałem czas na forum, jedzenie itd. No da się naprawdę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2014, 18:06

Znaczy ten tysiąc to od września - na nowy okres. Bo przez cały rok to drugie tyle ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2014, 18:22

Do wszystkich którzy spędzają ten czas harując po godzinach - dostajecie jakieś premie, nagrody, podwyżki bądź dodatki? U nas co rok bieda, ucinają wszystko co się da, ale za to praca musi zostać wykonana na czas (a tej jak wiecie przybywa) bo to niby jest tak jakbyśmy miały nie dostać pensji w terminie....
Ruda wieczorową porą

Napisano: 19 lis 2014, 20:16

ja mam tak:
od przyjęcia wniosku po wypłaty łącznie z obsługą programu bankowego - tylko ŚR
dodatkowo wynagrodzenia w OPS i wszyyyystko co z tym związane ( z-3, płatnik, potrącenia )
no i oczywiście KDR
zrobiłam wszystkie !( oczywiście z nadgodzinami ) 426 decyzji w tym 21 odmownych, które we wtorek wypłaciłam ...
jakieś 70-80 rodzin zapomniało albo nie chciało składać wniosków
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2014, 20:40

przyznam szczerze że w tym roku wyjątkowo ociężale idą mi te wnioski. do zeszłego roku mieliśmy 1,5 godzin po południu na ogarnięcie spraw z wnioskami w systemie i jakoś to można było pogonić ale w tym roku niestety przez cały czas przyjmujemy wnioski a ludzie przychodzą po 10 razy bo nie potrafią przeczytać dokumentów z kartki
zuzzanna

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x