Harujemy ponad siły - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 21 lis 2014, 9:47

Ensiferum, pracowałam w świadczeniach od 2004 r. i znam te problemy na wyrywki, jak większość tu na forum i nie musisz mi tłumaczyć, co i jak, naprawdę. Według Ciebie moje podejście do klientów jest „bezpłuciowe”, czyli dlatego tak lubię tę pracę? Może po prostu zmień pracę, bo Twoi klienci chyba Cię męczą.

Piszemy „bezpłciowo”.
I „rzygać.

Bez odbioru.
mała1515

Napisano: 21 lis 2014, 10:03

My dla ułatwienia sobie pracy stworzyłyśmy druk oświadczenia (takie małe CV) , żeby wiedzieć co robili od poprzedniego roku, czy nam czegoś nie zgłosili. Jeden rzut oka na to i już wiem wszystko, nie muszę się zastanawiać pół godziny nad dokumentami co tam się działo :)

A czemu same to zrobiłyśmy?? to chyba każdy z nas wie, że prosząc petenta o oświadczenie dotyczące sytuacji dochodowej patrzy na nas i oczekuje żeby mu dyktować co ma pisać.
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2014, 10:37

Diabolina a mogłabyś wrzucić tutaj ten druk, chciałabym zobaczyć jak poradziliście sobie z tym tematem.

Myślę że pomogłabyś nie tylko mnie a wielu osobom z tego forum.

Pozdrawiam
Aga:)
Aga:)

Napisano: 21 lis 2014, 10:47

OŚWIADCZENIE

Ja niżej podpisany/a___________________________________________________________
Legitymujący się dowodem osobistym____________________________________________
Wydanym przez______________________________________________________________
PESEL_____________________________________________________________________
Mając na uwadze grożącą mi za poświadczenie nieprawdy odpowiedzialność karną (art.233 K.K.) oświadczam, że obecnie:
(proszę zakreślić odpowiednie w każdej parze)

o Nie pracuję, nie posiadam żadnej pracy zarobkowej.
o Pracuję od……………………………………w obecnym zakładzie pracy.

o Nie prowadzę działalności gospodarczej.
o Prowadzę działalność gospodarczą od……………………….…………...……………..

o Nie jestem zarejestrowany/a w PUP.
o Jestem zarejestrowany w PUP od…………………………………………..……………

o Nie pobieram zasiłku dla bezrobotnych.
o Pobieram zasiłek dla bezrobotnych od…………………………………………………..

o Nie jestem uprawniony/a do świadczeń chorobowych. (aktualnie)
o Mam ustalone prawo do świadczeń chorobowych od…………………………………...

o Nie jestem uprawniony/a do emerytury/renty. (aktualnie)
o Mam ustalone prawo do emerytury/renty od……………………………………..…….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
W przypadku uzyskania świadczeń chorobowych, emerytalno-rentowych, uzyskania prawa do zasiłku dla osób bezrobotnych, podjęcia zatrudnienia lub rozpoczęcia działalności gospodarczej na własny rachunek zobowiązuję się do niezwłocznego powiadomienia o tym organ wypłacający świadczenia.

Jestem świadomy/a odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

_______________________ ______________________
(miejscowość i data) (podpis)
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2014, 11:04

Dzięki za słownikowe wytłumaczenie mi zasad ortografii i pisowni. Nie chcę nikogo obrażać i przekonywać do swoich racji, wystarczy również chamstwa i braku zrozumienia na tym forum od co niektórych, aczkolwiek treść niektórych wypowiedzi lub pytań wiele pozostawiają do życzenia. Ja też pracuję w gops od 2004r różne rzeczy robiłem, ze świadczeniami mam do czynienia od 2005r. bardzo mi się podobało kiedyś, było 3 osoby które obsługiwały świadczenia i byłem wśród nich, później miałem redukcję etatu, teraz jestem po części pracownikiem socjalnym, po części referentem świadczeń a po części koordynatorem do spraw komputerowych i wierz mi że już nie jest tak miło a dalej trzeba robić to co wcześniej + nowe obowiązki teoretycznie mam pomoc a praktycznie to zostaję sam. Ja pracuję w niewielkiej gminie, większość ludzi znam, dużo to moi znajomi jakby ktoś mnie spytał o jakiś konkret to pewnie w nocy o północy bez papierów znałbym jego sprawę i właśnie pewnie to mnie pogrąża,ludzie żalą się przelewają na mnie swoje problemy, mają do mnie śmiałość i chyba to wykorzystują, chcą coś najlepiej bez spełnienia pewnych warunków, nadal to lubię ale natłok spraw powoli mnie przytłacza i może rzeczywiście warto pomyśleć o innej pracy. Czasami zaglądne na forum aby się rozstresować a czasami wyżalić i to po części pomaga
ensiferum

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x