hektary - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 sie 2015, 11:03

Raz juz tu pisałam
Mlode malżeństow troje dzieci z niepelnosprawnością Mają tylko ziemie ale duzo za dużo a le że orzeczenia o niepełnosprawności maja prawo do zasiłku rodz .Umiera im ten młody tata Przekroczenie ewidentne , zmarl 1 VIII -
od kiedy uchylić wypłatę świadczeń ?.....................................
Pani da w dzierżawe ziemię Od kiedy od momentu podpisania umowy na 10 lat moge przyznać świadczenia rodzinne ? Będzie renta ale mała Mam nadzieje że nie przekroczą ...Pani ma w X wystapić o orzeczenie ktore bnędzie podstawą do świadczeńia op
MARTAO

Napisano: 12 sie 2015, 11:17

utraty z gospodarstwa rolnego i tak zrobic nie mozesz , w 2013 je miala i w 2014..jesli teraz odda ja na takich zasadach jak trzeba to nie bedziesz jej liczyc dochodu z tego gospodarstwa dopiero jak bedziesz bral pod uwage dochody z roku 2015..i to jeszcze za te miesiace kiedy w 2015 te ha miala liczyc bedziesz musial....w ich sytuacji dochodowej na teraz do swiadczen to sie zmieni tylko to,ze nbeda mieli uzysk dochodu z renty rodzinnej...jesli gospodarstwo bylo wspolne nic nie poradzisz jeszcze dlugo
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 11:23

Dzierżawa nic nie pomoże bo skoro to było młode małzeństwo to raczej dzierżawa nie bedzie w trybie ubezpieczenia społecznego rolników.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 sie 2015, 11:24

BARDZO DZIEKUJE
MARTAO

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x