kobieta zlożyła wniosek o zas. rodz. i wychowawczy, na wychowaczym udzielonym przez pracodawce jest juz ok. roku ale nie wiedziała że może ubiegac sie o niego wiec trafila do nas teraz. ale ta kobieta składajac wniosek była w ciazy i juz chyba urodzila. ja jej decyzji jeszcze nie wydalam. co mam teraz zrobic z wychowawczym? poprosic o zaswiadczenie od pracodawcy czy nadal przebywa na urlopie wychowawczym, czy ma przerwany? czy jak ona nabierze prawo do zas. macierzynskiego to powinnam uchylic wychow i wziac uzysk z macierz?
jeżeli masz już oficjalne zgłoszenie, że urodziła to przyznajesz dod. zt. urlopu wychowawczego do dnia porodu ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
pracodawca w lupcu wystawil zaswiadczenie za Pani przebywa na urlopie wychowawczym wiec raczej nie byla na L4... a uzysk w tym przypadku bedzie z macierzynskiego?
ta rodzina kwalifikuje sie do rodzinnego dzieki utracie dochodu. juz mam informacje ze kobieta urodzila 11 sierpnia i od tego dnia jest na macierzynskim. w związku z tym wychowawczy do 10.08.2015, ale w zwiazku z tym ze z dniem 11,08 zakonczyla urlop wychowawczy robie uzysk z tego tytułu? od jakiego miesiaca uchylic? co z dodatkeim z tytułu urodzenia dziecka bo tez dzis zlozyla wniosek na to?