hektary - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 22 lis 2016, 18:14

ponawiam ponownie zapytanie moze ktos w koncu odpowie bardzo proszę. jestem dopiero od miesiąca w pracy i uczę się dopiero czy jeśli jest pola 1 ha fizycznych to liczymy przeliczeniowe a jesli nie ma 1 ha fizycznych to pola wcale nie liczymy czy tylko przeliczeniowe nas interesują jeśli jest ich 1 i ponad 1 hektar nawet jak fizycznych jest ponizej 1 ha
fffffff

Napisano: 22 lis 2016, 18:41

Zasada jest taka, że dopiero gdy gospodarstwo ma ponad 1 ha fizyczny lub 1 ha przeliczeniowy, to w ogóle można mówić o gospodarstwie rolnym.
Może się zdarzyć, że ktoś ma 0,5 ha fizycznego, ale np. 1 ha przeliczeniowego. I odwrotnie, może ktoś mieć ponad 1 ha fizyczny, ale 0,5 ha przeliczeniowego. Wszystko zależy od klasy gleby. I tak, w pierwszym i drugim przypadku liczymy dochód z gospodarstwa, bo spełniają one definicję gospodarstwa (powyżej 1 ha). W pierwszym przypadku liczymy 1 ha przeliczeniowy, a w drugim 0,5 ha przeliczeniowego.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 19:41 przez noteev, łącznie zmieniany 2 razy.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 22 lis 2016, 19:30

dzięki noteev za odpowiedź bo jeden z pracowników mówił mi że jak jest pola poniżej 1 ha fizycznego to nie liczymy ha przeliczeniowych do dochodu nawet jak będzie ich ponad 1 ha przeliczeniowy a jak jest ponad 1 ha fizycznych to liczymy zawsze pole bez względu na ha przeliczeniowe może ktoś jeszcze odpowie oprócz potwierdzi co napisał noteev była bym wdzięczna.
fffffff

Napisano: 23 lis 2016, 9:12

Ja zawsze biorę pod uwagę ha przeliczeniowe, w końcu to one są brane do wyliczenia dochodu...
nowa11

Napisano: 23 lis 2016, 11:13

ktoś jeszcze cos odpowie
ffffff

ZAMKNIJ

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem