Czy osoby (Ukraińcy), którzy zamieszkują w hotelu pracowniczym mogą ubiegać się o DM?
Właściciel budynku twierdzi, że jest to "budynek mieszkalny", natomiast wpisując w internecie wyskakuje jako hotel 3 gwiazdkowy. Pomóżcie proszę
Tak, tak czytałem już w lexie a gdzie mogę sprawdzić albo o jaki prosić dokument potwierdzający typ budynku, że jest to budynek mieszkalny bądź hotel? Pan jest uparty i twierdzi, że to mieszkalny a w mojej ocenie to hotel
Tak, tak czytałem już w lexie a gdzie mogę sprawdzić albo o jaki prosić dokument potwierdzający typ budynku, że jest to budynek mieszkalny bądź hotel? Pan jest uparty i twierdzi, że to mieszkalny a w mojej ocenie to hotel
a kto potwierdza wniosek? Kto jest właścicielem '' lokalu''?
Ten Pan , który przyszedł pytać mnie o DM. On jest właścicielem tego budynku. Twierdzi, że jest to budynek mieszkalny, że każda osoba wśród Ukraińców ma swój pokój, łazienkę i kuchnię. Jednak jak przejeżdżam koło tego "budynku" ewidentnie pisze "POKOJE", "NOCLEG". Wpiszę w internecie wyświetla od razu, że jest to hotel 3 gwiazdkowy. Nawet wyświetla jego "budynek" na stronie Booking. Pan przyznał się, że rozlicza wodę i ciepło na cały budynek. A pokoi ze 20 tam jest. To jak mamy wyliczyć chociażby szczegółowo zużycie wody przez dany pokój? Nie będę brał opłat na zasadzie średniej albo "strzelał na oślep", że może tyle wyszło zużycia przez Panią X. Właściciel wpadł teraz na pomysł, że przy najbliższym remoncie założy liczniki na każdy pokój Upiera się przy tym, że to budynek mieszkalny, stąd moje pytanie, gdzie mogę sprawdzić jaki to typ budynku? Czytałem coś, że jeśli jest to miasto powiatowe to w Urzędzie Miasta. Będę jeszcze rozmawiał z pracownikiem socjalnym, ale wolę Was jeszcze dopytać, co sądzicie na ten temat
Zaszeregowania obiektów hotelarskich do poszczególnych rodzajów dokonuje, kategorię nadaje oraz prowadzi ich ewidencję marszałek województwa właściwy ze względu na miejsce położenia obiektu hotelarskiego, z zastrzeżeniem ust. 2.
Art. 38. - [Zaszeregowanie obiektów hotelarskich do ... - LEX
I tak właśnie zrobiłem uzyskałem pismo z CEIDG, w którym widnieje ten Pan jako osoba prowadząca działalność gospodarczą jako "obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania". Status: aktywny. Myślę, że tego nie podważy dodatkowo wręczę pismo z lexa, niech poczyta