Zgon zobowiązanego do zwrotu DM - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 14 cze 2024, 11:16

W marcu 2024 r. otrzymaliśmy informację, że Naczelnik Urzędu Skarbowego ze względu na zgon zobowiązanego do zwrotu wydał Postanowienie w sprawie umorzenia postępowania egzekucyjnego, które powoduje uchylenie czynności egzekucyjnych. W przedmiotowym Postanowieniu jest zapis, „że pozostają jednak w mocy prawa osób trzecich nabyte na skutek tych czynności”.
Jak interpretować powyższy zapis?
Czy długi zmarłego tj. dodatek mieszkaniowy przechodzą na członków rodziny jak przyjmą spadek? Nie miałam jeszcze takiej sytuacji i się zastanawiam z jakiego przepisu by to wynikało? Proszę o pomoc-dziękuję
Gosia1981
Referent
Od: 27 mar 2017, 10:43
Zajmuję się: DM

Napisano: 14 cze 2024, 12:30

Czy długi zmarłego tj. dodatek mieszkaniowy przechodzą na członków rodziny jak przyjmą spadek?
przechodzą

doradzałbym jednak ww. kwestię rozstrzygać w ścisłym porozumieniu z działem prawnym z uwagi na znaczny stopień skomplikowania ;)
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34

Napisano: 17 cze 2024, 10:45

brodafix pisze:
14 cze 2024, 12:30
Czy długi zmarłego tj. dodatek mieszkaniowy przechodzą na członków rodziny jak przyjmą spadek?
przechodzą

doradzałbym jednak ww. kwestię rozstrzygać w ścisłym porozumieniu z działem prawnym z uwagi na znaczny stopień skomplikowania ;)
Dziękuję:)
Gosia1981
Referent
Od: 27 mar 2017, 10:43

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x