i mamy po 15 sierpnia- jakieś zmiany? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 sie 2015, 7:44

i mamy po 15 sierpnia- jakieś zmiany?

ogłosili już nowości?
jann

Napisano: 17 sie 2015, 8:18

w tym problem, że niestety nie... może dzisiaj...
a-druga

Napisano: 17 sie 2015, 11:06

i co ?
cisza ?
~*~

Napisano: 17 sie 2015, 11:11

sosia

Napisano: 17 sie 2015, 11:35

Zaginęło w akcji. ;)
asz

Napisano: 17 sie 2015, 11:50

Ja pitole co tu się dzieje :roll: ja juz się pogubiłam... a co dopiero później... ludzie przychodzą i pytają a ja nic nie wiem.... :oops:
sosia

Napisano: 17 sie 2015, 12:00

to była kiełbasa przedwyborcza :-p
inkaa

Napisano: 17 sie 2015, 12:41

Ogarnijcie się w końcu, a nie jak dzieci we mgle wypisujecie że nic nie wiecie - wystarczy na strony sejmu wejść żeby wiedzieć jaki jest stan prac nad zmianami:

- nowelizacja wprowadzajaca od 2016 r. zasade złotówka za złotówkę już jest ogłoszona w dzienniku ustaw,
- nowelizacja wprowadzajaca od 2016 r. św. rodzicielskie oczekuje na publikacje w dzienniku ustaw (ta ustawa ma tez przepisy wchodzące 14 dni po ogłoszeniu - jakie - polecam lekturę tekstu nowelizacji),
- nowelizacja z dnia 24 lipca 2015 r. ustawy o pomocy osobom upr. do alimentów i innych ustaw, czyli w skrócie likwidacja egzekucji skarbowej i sporo ciekawych innych zmian w fa i śr oczekuje na podpis prezydenta i po publikacji w dzienniku ustaw wejdzie w życie 14 dniu po publikacji, czyli bardzo niedługo - gdzies wychodzi mi że koniec września wejdzie,
- nowelizacja z dnia 24 lipca ustawy o śr i innych ustaw, dotyczaca tzw. zmian cyfryzacyjnych, tj. składanie wniosków o śr i fa przez internet i samodzielne uzyskiwanie szeregu informacji np. o dochodach przez organ właściwy, oczekuje na podpis prezydenta i publikacje w dzienniku ustaw, czyli też to niedługo będzie ale te zmiany wchodzą od 1 stycznia 2016 wiec trochę czasu będzie na ich szczegółowe przeanalizowanie,
- jest jeszcze w sejmie ważny projekt dotyczący prawa rolników którzy dostają/będą dostawali śp/szo/zdo do pozostania z ubezpieczeniem w KRUS nawet jak złożą ośw., że nie pracują w gospodarstwie rolnym/zaprzestali prowadzenia gospodarstwa - zobaczymy co znim będzie ale patrząc na wyniki głosowań nad nim które już były w sejmie raczej pewne że wejdzie od 1 października br. (druk sejmowy 3588)
- zmiany w zasadach przyznawania świadczenia pielęgnacyjnego (to. tzw ujednolicenie śp) nawet jeszcze w sejmie nie sa wiec poki co nas kompletnie nie interesują
orientacja

Napisano: 17 sie 2015, 13:22

jak dobrze, ze są na tym forum tacy ogarnięci jak orientacja
jeżeli jest temat: i mamy po 15 sierpnia- jakieś zmiany?
to czy jest rozporządzenie w sprawie wysokości dochodu rodziny ... (projekt był z 30.06.2015r.)
~*~

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x