zaginięcie małżonka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 sie 2015, 9:56

Czy można nie liczyć do składu rodziny męża który zaginął kobiecie? Chce napisać oświadczenie
dawww

Napisano: 17 sie 2015, 10:11

§15 rozporządzenia MPiPS z 3.01.2013 (Dzu.U.2013 poz.3)
zakręcona

Napisano: 17 sie 2015, 10:40

miałam taki przypadek ostatnio i kobieta tez mi się awanturowała więc występowałam na komisariat gdzie podobno wiedzieli co się z nim dzieje i policja odpisała że nie wiedzą co się z nim dzieje i że pan prowadzi tryb życia wędrowniczy więc wniosek pani pozostawiłyśmy bez rozpatrzenia
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2015, 11:25

W przypadku gdy małżonek osoby otrzymującej lub ubiegającej się o świadczenia rodzinne zaginął, osoba składająca wniosek o świadczenia rodzinne do wniosku powinna dołączyć zaświadczenie o przyjęciu zgłoszenia zaginięcia małżonka wystawione przez jednostkę Policji.
Kwestię tę reguluje § 15 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne, który jednocześnie zobowiązuje podmiot realizujący świadczenia rodzinne do uzyskiwania informacji o osobie zaginionej. W tym celu powinien on raz na kwartał występować do właściwej jednostki Policji lub instytucji.
Kati@

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x