To jest nawet śmieszne. Ja mówię "A", a ty mówisz że mówię "nie B".Tk pomimo ze nie orzekał o niekonstytucyjności przepisów prawa materialnego, zaznaczył w swoim uzasadnieniu, jaki wpływ dla sprawy ma brak ewentualnego orzeczenia o niekonstytucyjności tych przepisów, wykonania jego wyroku. a ty tymczasem zaprzeczasz temu w swojej przemądrzałosci. I chcesz na siłę przez to dowodzić, że brak orzeczenia o niekonstytucyjnożci tych przepisów miał wpływ na niemozność przywrócenia prawa do do bezprawnie wygaszonego swiadczenia pielegnacyjnego
Powtórzę zatem raz jeszcze, może trzeci raz będzie skuteczny. W TEJ KONKRETNEJ SPRAWIE ART. 190 UST. 4 KONSTYTUCJI NIE MÓGŁ ZNALEŹĆ ZASTOSOWANIA. Napisałem dokładnie to, co wcześniej stwierdził Trybunał. Ty tymczasem sadzisz się, że nie można go zastosować, bo TK orzekał o tych, a nie o innych przepisach. TK nie mógł orzekać poza wnioskiem RPO i nie orzekał - zwrócił tylko uwagę na skutki wyroku dla systemu prawnego. Rozumiesz tę prostą kwestie czy nie? Jeśli nie, wskaż mi, w którym miejscu napisałem coś innego?
Jeśli masz pretensję do RPO, że zakwestionował nie te przepisy, ok, ale chyba nie o tym rozmawiamy. Nie wspominając już o tym, że nowe przepisy tez będa przedmiotem badania przez TK, prawda?
Właśnie tego dotyczyły słowa Hegla.Tylko , że teoria moze zawierać zarówno kłamstwo jak i prawdę. Takze wszystko zalezy do której teorii te fakty nie pasują.
Normą jest, że teoria jest odzwierciedleniem faktów. Dla ideologów, takich jak Ty fakty nie mają znaczenia, dlatego tak często podkreślasz, że wszystko co ja napiszę, tak naprawdę nie ma znaczenia, bo powinno być tak, jak Ty uważasz. Jednocześnie mimo ponawianej przeze mnie prośby nie wskazałaś,w którym miejscu ustawodawca pominął sugestie TK, szermując jednak dość lekko opiniami na temat uczciwości członków rządu czy parlamentu.