III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
marta2016..

III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia

Post autor: marta2016.. »

Pani X w okresie od za marzec i kwiecien pobierala swiadczenia rodzinne na 2 dzieci i rozpoczecie roku szkolnego na podstawie art. 5 ust 3
w zwiazku z zakonczeniem swiadczenia rodzicielskiego od maja przysluguja jej świadczenia rodzinne w pelnej wysokosci
tworzac dezycje na nowo rozpoczecie roku szkolnego daje mi w wysokosci 83,92 zł a nie w 100zl
czy to prawidlowo czy ktos mial podobna sytuacje?? prosze o pomoc
marta2016..

Re: III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia

pomoze ktos????
Iza2010

Post autor: Iza2010 »

Prawidłowo zapewne... dodatek rozpoczęcie roku szkolnego jest teraz dzielony na 12-m-cy i za III i IV już wypłaciłaś na zasadzie zł za zł...a teraz pozostaje do wypłaty różnica
do Iza2010

Post autor: do Iza2010 »

a z czego to wynika ? z jakiego art.? bo żaden art. nie mówi o tym że w razie utraty dochody i przejścia ze zł na pełną kwotę, że wypłaca się jakąś różnicę - płacimy pełną kwotę bo nie ma żadnego przepisu na takie przejścia
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

:lol:
przyznałaś 100 zł i 100zł masz wypłacić a nie 100zł + to co wypłaciłaś w miniratkach :D
marta2016..

to dlaczego program wylicza mi inna kwote?? pamietam ze na szkoleniu szkolaca mowila zeby wyplacic mimo takiej sytuacji 100zl nie roznicowac. boje sie robic to recznie zeby nie krzyczalo potem w sprawozdaniu
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

nie wiem, ja już robiłem kilka zmian i Sygnity jak się dobrze wyklika to robi plan wypłat na wrzesień na kwotę równą różnicy 100zł - wypłacone mini ratki
marta2016..

to wkoncu ile mam przyznac 100 zł?? czy roznice z wyplaconych?
bzdury gadacie

Post autor: bzdury gadacie »

masakra jakie herezje tu wypisujecie !! ratki -sratki podaj artykuł na te niby ratki a jak nie to nie wprowadzaj ludzi w błąd - a wy nauczcie się ustawy - gdzie tam jest choćby słowo o niby ratkach po utracie zatrudnienia
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

przyznałaś 100zł w decyzji zł za zł i masz wypłacić we wrzesniu to 100zł pomniejszone o już wypłaconą część
ODPOWIEDZ