III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia
III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia
Pani X w okresie od za marzec i kwiecien pobierala swiadczenia rodzinne na 2 dzieci i rozpoczecie roku szkolnego na podstawie art. 5 ust 3
w zwiazku z zakonczeniem swiadczenia rodzicielskiego od maja przysluguja jej świadczenia rodzinne w pelnej wysokosci
tworzac dezycje na nowo rozpoczecie roku szkolnego daje mi w wysokosci 83,92 zł a nie w 100zl
czy to prawidlowo czy ktos mial podobna sytuacje?? prosze o pomoc
w zwiazku z zakonczeniem swiadczenia rodzicielskiego od maja przysluguja jej świadczenia rodzinne w pelnej wysokosci
tworzac dezycje na nowo rozpoczecie roku szkolnego daje mi w wysokosci 83,92 zł a nie w 100zl
czy to prawidlowo czy ktos mial podobna sytuacje?? prosze o pomoc
Re: III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia
Prawidłowo zapewne... dodatek rozpoczęcie roku szkolnego jest teraz dzielony na 12-m-cy i za III i IV już wypłaciłaś na zasadzie zł za zł...a teraz pozostaje do wypłaty różnica
a z czego to wynika ? z jakiego art.? bo żaden art. nie mówi o tym że w razie utraty dochody i przejścia ze zł na pełną kwotę, że wypłaca się jakąś różnicę - płacimy pełną kwotę bo nie ma żadnego przepisu na takie przejścia
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:

przyznałaś 100 zł i 100zł masz wypłacić a nie 100zł + to co wypłaciłaś w miniratkach

to dlaczego program wylicza mi inna kwote?? pamietam ze na szkoleniu szkolaca mowila zeby wyplacic mimo takiej sytuacji 100zl nie roznicowac. boje sie robic to recznie zeby nie krzyczalo potem w sprawozdaniu
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
nie wiem, ja już robiłem kilka zmian i Sygnity jak się dobrze wyklika to robi plan wypłat na wrzesień na kwotę równą różnicy 100zł - wypłacone mini ratki
to wkoncu ile mam przyznac 100 zł?? czy roznice z wyplaconych?
masakra jakie herezje tu wypisujecie !! ratki -sratki podaj artykuł na te niby ratki a jak nie to nie wprowadzaj ludzi w błąd - a wy nauczcie się ustawy - gdzie tam jest choćby słowo o niby ratkach po utracie zatrudnienia
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
przyznałaś 100zł w decyzji zł za zł i masz wypłacić we wrzesniu to 100zł pomniejszone o już wypłaconą część
Oprócz III, IV, złotówka za złotówke od V pełne swiadczenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
do Pana od Sygnity
ŚP a urlop wychowawczy
alimenty za 2014 r.
wyrównanie ŚP od X 2014
czy coś z u.pracy potrzeba?
ŚP
dochód utracony
Zasiłki macierzyńskie z ZUS
Rozpoczęcie , dojazdy przy zmianie dec. ze zł/zł na normalną
skład rodziny
elmer zerkinij prosze
Nienależnie pobrane a 1 zł za 1 zł