Ile mamy czasu na rozpatrzenie

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
tko
Stażysta
Zajmuję się: pomocą społeczną
Kontakt:

Re: Ile mamy czasu na rozpatrzenie

Post autor: tko »

noteev pisze: 19 sty 2022, 21:51 W związku z tym mam dwa pytania: 1) na jaki przepis powołasz się np. przy odmowie wszczęcia postępowania lub przywróceniu terminu? Na ten Kpa, którego w ustawie nie ma? 2) Rozumiem, że jeśli zamierzasz stosować ten Kpa, którego w ustawie nie ma, to i wszystkie sprawy będziesz załatwiał w terminie jednego miesiąca, a jeśli nie, to będziesz wysyłał do każdego zawiadomienie o przedłużeniu terminu...?
powołam się na kpa i tyle. Ale jak stwierdził TOM nie przekonamy się wzajemnie, więc czas zakończyć tę dyskusję.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

Mnie np. organ pomocowy rozpatrzył wniosek i przysłał odpowiedź w mailu po 6 dniach.
Za szybko ?
Też byłem zdziwiony. Może wymienili kadry.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
nowa21
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA
Kontakt:

Post autor: nowa21 »

Krzysztof pisze: 21 sty 2022, 10:13 Mnie np. organ pomocowy rozpatrzył wniosek i przysłał odpowiedź w mailu po 6 dniach.
Za szybko ?
A może zatrudnili dodatkowe osoby, żeby miał kto się tym zajmować. Nie uważasz, że dotychczasowi pracownicy są już delikatnie mówiąc przeciążeni skoro zostali obarczeni tak masowym świadczeniem dochodowym dodatkowo. Przykre to co piszesz.
silesia
Praktykant
Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
Kontakt:

Post autor: silesia »

Krzysztof pisze: 21 sty 2022, 10:13 Mnie np. organ pomocowy rozpatrzył wniosek i przysłał odpowiedź w mailu po 6 dniach.
Za szybko ?
Kłamczuszek :lol:
ODPOWIEDZ