ile placic? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 14 sty 2014, 13:46

a ile moga wynieść koszty egzekucyjne komornika od 500 zł ? Czy jak bede placil 600 zł to wystarczy /na razie przynajmniej ,w tej chwili nie moge więcej/
~dłużnik jestem

Napisano: 14 sty 2014, 13:48

samochod to moje źrodlo dochodu jak mi zabiorą nie będe mial dochodu A mam nastepną rodzinę i dwije dzieci ,żona nie pracuje zajmuje sie dziecmi i niepelnosprawna matką Uwierzcie i dluznikowi nie jest dobrze.....
~dłużnik jestem

Napisano: 14 sty 2014, 13:49

nie oczekuje litości twardo stapam po ziemi ale jest taka sytuacja nie inna Wierzcie gdybym mogł płaciłbym więcej niż powinienem .ale nie mam na to poprostu...
~dłużnik jestem

Napisano: 14 sty 2014, 14:02

pytanie podstawowe dlaczego nie wnosisz o obniżenie wysokości alimentów? Skoro sytuacja wygląda tak jak twierdzisz masz podstawy
~asik

Napisano: 14 sty 2014, 14:05

Art. 49. 1.

1.˙W sprawach o egzekucję świadczeń pieniężnych komornik pobiera od dłużnika opłatę stosunkową w wysokości 15 % wartości wyegzekwowanego świadczenia, jednak nie niższej niż 1/10 i nie wyższej niż trzydziestokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego. Jednakże w przypadku wyegzekwowania świadczenia wskutek skierowania egzekucji do wierzytelności z rachunku bankowego, wynagrodzenia za pracę, świadczenia z ubezpieczenia społecznego jak również wypłacanych na podstawie przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, zasiłku dla bezrobotnych, dodatku aktywizacyjnego, stypendium oraz dodatku szkoleniowego, komornik pobiera od dłużnika opłatę stosunkową w wysokości 8 % wartości wyegzekwowanego świadczenia, jednak nie niższej niż 1/20 i nie wyższej niż dziesięciokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego.
~Elmer

Napisano: 14 sty 2014, 16:15

dzieki A nie wnosze o obniżenie wys alimentow bo moja mama zabiłaby nie hehheheh ale i sam honor mam i wciąż mi sie wydajeże zaraz nberde dużo zarabiał Nie jest tak żle dzieci mają 18 i 19 lat ,pojda na studia ale z tego tylko mozna byc dumnym Jakos dam arde byle mnie nie zamkneli i nie odenrali prawka
~dłużnik jestem

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x