a ile moga wynieść koszty egzekucyjne komornika od 500 zł ? Czy jak bede placil 600 zł to wystarczy /na razie przynajmniej ,w tej chwili nie moge więcej/
samochod to moje źrodlo dochodu jak mi zabiorą nie będe mial dochodu A mam nastepną rodzinę i dwije dzieci ,żona nie pracuje zajmuje sie dziecmi i niepelnosprawna matką Uwierzcie i dluznikowi nie jest dobrze.....
nie oczekuje litości twardo stapam po ziemi ale jest taka sytuacja nie inna Wierzcie gdybym mogł płaciłbym więcej niż powinienem .ale nie mam na to poprostu...
1.˙W sprawach o egzekucję świadczeń pieniężnych komornik pobiera od dłużnika opłatę stosunkową w wysokości 15 % wartości wyegzekwowanego świadczenia, jednak nie niższej niż 1/10 i nie wyższej niż trzydziestokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego. Jednakże w przypadku wyegzekwowania świadczenia wskutek skierowania egzekucji do wierzytelności z rachunku bankowego, wynagrodzenia za pracę, świadczenia z ubezpieczenia społecznego jak również wypłacanych na podstawie przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, zasiłku dla bezrobotnych, dodatku aktywizacyjnego, stypendium oraz dodatku szkoleniowego, komornik pobiera od dłużnika opłatę stosunkową w wysokości 8 % wartości wyegzekwowanego świadczenia, jednak nie niższej niż 1/20 i nie wyższej niż dziesięciokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego.
dzieki A nie wnosze o obniżenie wys alimentow bo moja mama zabiłaby nie hehheheh ale i sam honor mam i wciąż mi sie wydajeże zaraz nberde dużo zarabiał Nie jest tak żle dzieci mają 18 i 19 lat ,pojda na studia ale z tego tylko mozna byc dumnym Jakos dam arde byle mnie nie zamkneli i nie odenrali prawka