pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 14 sty 2014, 11:03

kochani pomóżcie :) jestem od 2 dni w FA i nie wiem co dalej.
poprzedniczka wysłała do dłuznika decyzję o zwrocie (my jesteśmy tylko OWW) on odpisał, że prosi o umorzenie 50%, no to ona odp mu ze my możemy umorzyć uwzględniając syt. dochodowa i rodziną i że w związku z tym wzywa go do usunięcia braków formalnych. nie usunięcie braków w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma spowoduje pozostawienie podania bez rozpatrzenia.
Pan odp ze jego GOPS przeprowadził z nim wywiad i on więcej nie ma nic do dodania....
co robić z takim dłuznikiem? coś mu odpisywać?
~NINA

Napisano: 14 sty 2014, 12:50

Dobre.

\"(...) i że w związku z tym wzywa go do usunięcia braków formalnych.\"

Jakich braków formalnych?
Jeśli z treści wniosku wynika że miły pan chce umorzenia na podstawie art. 30 ust. 1, to Twoja poprzedniczka powinna przesłać wniosek zgodnie z art. 65kpa do OWD.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2014, 16:14

no ładnie, podobno to było konsultowane z radcą prawnym...
w takim razie co mam teraz zrobić? przekazać pismo do OWD? czy jest już za późno?
dodam ze w między czasie owd przesłało nam info z wywiadu aliment. RR pomóż.
~NINA

Napisano: 14 sty 2014, 16:18

RR pan napisał ze w związku z decyzja zwraca się z prośbą o umorzenie 50 % zadłużenia.
poprzedniczka napisała mu ze my mozemy umorzyć mu na podstawie art 30 ust. 2 i dlatego prosi o uzupełnienie braków formalnych....
czy ktoś miał podobny problem?
~NINA

Napisano: 14 sty 2014, 16:27

teraz mi pan kierownik powiedział ze nalezy zrobić decyzje o umorzeniu postępowania...juz nic nie rozumiem :/
~NINA

Napisano: 14 sty 2014, 18:19

RR jesteś? bardzo proszę o pomoc?
~NINA

Napisano: 15 sty 2014, 9:33

.
~NINA

Napisano: 15 sty 2014, 11:48

bardzo bardzo proszęo pomoc
~NINA

Napisano: 15 sty 2014, 12:00

NINA wczytaj się w treść podania złożonego przez dłużnika. Czy wynika z niej że pan dłużnik powołuje się na swoją trudną sytuację dochodową czy może że wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego w stopniu wskazanym w art. 30. ust. 1?

Jeśli nie bardzo wiadomo na jakiej podstawie pan dłużnik chce umorzenia to niestety ale trzeba to ustalić. Wystąp do pana dłużnika z pytaniem czy interesuje go umorzenia w związku z przesłankami określonymi w art. 30 ust. 1 czy może ust. 2 art. 30.

Jeśli chłop napisze że 30.1 przekażesz wniosek OWD. Jeśli chory i biedny to rozparzysz wniosek.

Jeśli okaże się że wnioskuje na podstawie 30.2 to zanim zaczniesz zastanawiać się na uzasadnieniem zapoznaj się chociaż z takim wyrokiem:
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/8285A900C5
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2014, 12:35

Dzięki RR, Pan pisze że regularnie spłaca zadłużenie, ze prosi o umorzenie 50 % zadłużenia. napisał rónież że jest w stanie spłacic zadłużenie. hmmm.... nap też ze jako osoba wykonująca wolny zawód zgromadził na swoim koncie kapitał i jest zdecydowany przepisać udziały os uprawnionej....
co Ty na to? ;-)
~NINA

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x