ilość uczestników??? w śds - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 lip 2009, 17:52

witam mam pytanie pracuje w stowarzyszeniu, w środowiskowym domu samopomocy, jest to ośrodek dzienny przeznaczony dla osób z niepełnosprawnością intelektualną (znaczny - głęboki), aktualnie brakuje nam pracowników, pan kierownik chce dodać nam podopiecznych (zwiększyć liczbę uczestników i pieniędzy) już teraz jest więcej uczestników na grupie, czy można nie dopuścić do zwiększenia liczby uczestników kiedy braki kadrowe są tak duże? gdzie można się odwołać?
~kaśka

Napisano: 25 lip 2009, 21:52

jak chcesz pracowac to pracuj a nie -szukasz innych możliwosci. Jak Ci za cięzko to się zwolnij.
~x

Napisano: 26 lip 2009, 11:20

fajnie powiedziane tylko że kto zostanie z podopiecznymi jak nas jest tylko dwie jak się zwolnimy to pan kierownik pójdzie na grupę i będzie z nimi pracował?
~ kaśka

Napisano: 27 lip 2009, 17:40

Przecież w standardach wyrażnie pisze ilośc pracowników zalezy jaki to jest dom. Ale z tego co ty piszesz to powinno być na 5-ciu uczestników Domu jeden pracownik. Czytajcie przepisy tam wszystko wyrażnie pisze.
~specjalista pracy socjalnej

Napisano: 27 lip 2009, 20:58

owszem jest taki przepis ale od pół roku jest 12-13 podopiecznych na 1 pracownika doszedł 1 pracownik więc aktualnie 8-9 i chcą nam dodać 5 których chcą rozbić na 3 grupy więc i tak za dużo
~kaśka

Napisano: 30 lip 2009, 18:03

Myślę, ze kierownik nie chce źle bedziecie mieć wiecej podopiecznych ale i więcej pieniedzy, napewno tez zatrudniony zostanie nowy pracownik. W grupie zwsze latwiej. U nas tez zrobiono podobnie.
~specjalista pracy socjalnej

Napisano: 16 paź 2009, 9:59

mam pytanie ?
czy któryś z ośrodków wsparcia zatrudnia pielęgniarkę???
~-justyna

Napisano: 20 paź 2009, 16:39

Zatrudniam na umowę zlecenie
~Iza

Napisano: 07 sty 2010, 23:17

My łączymy, dwa w jednym, instruktor terapii to jednocześnie ratownik medyczny

~Ela

Napisano: 19 lut 2010, 22:52

U nas jest pielębniarka i opiekun 2 w 1
~~Andzia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU