Pytanie o Dom Samotnej Matki - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 09 wrz 2009, 23:58

Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc...
Jestem samotną matką, na dodatek ciężarną. Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym mój jedyny dochód to zasiłek rodzinny, dodatek z tyt. samotnego wych. oraz z tyt. opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego.... meldunek mam u babci w jednopokojowym mieszkaniu.... ale tam nie mieszkam (babcia potrzebuje spokoju) do tej pory wynajmowałam (na czaro) mieszkanie niestety najprawdopodobniej do końca miesiąca muszę się wyprowadzić... nie stać mnie na nic innego a do babci nie chce iść.... jest to osoba starsza, która jak to wciąż powtarza chce umrzeć w spokoju... i nie chciałabym jej martwić dodatkowo moimi problemami... czy istnieje możliwość czasowego zakwaterowania w domu samotnej matki? jakie warunki należy spełniać i jaki jest koszt takiego pobytu? czy jest on choć w części dofinansowywany?
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Magda
~Magda

Napisano: 10 wrz 2009, 0:55

tak
~viola

Napisano: 11 wrz 2009, 22:32

Viola a wiesz coś więcej?? czy muszę mieć jakieś skierowanie z mojego Mopsu? czy mam dzwonić bezpośrednio do danego Domu Samotnej Matki? czy może jest gdzieś jakaś strona gdzie mogłabym się czegoś więcej dowiedzieć?
Bardzo będę wdzięczna za więcej informacji??
~Magda

Napisano: 19 wrz 2009, 12:00

ja osobiscie starałam sie o pobyt w takim domu i wiesz mi,niejest łatwo,przedewszystkim meldunek musisz miec w tej samej miejscowosci co osrodek.no i warunki są nie za dobre a i osoby które tez tam są(samotne matki)niesą przyjażnie nastawione itd.przez pierwsze 3 miesiące mieszkasz za darmo a pużnie to juz kierownik decyduje czy mozesz zostac na dłużej.opłata wynosi(bynajmiej we wrocławiu),150zł od osoby.niema wyrzywienia a o pomoc finansową zwracasz się do mops.jesli chciałabys podjąc prace to niestety nielicz na pomoc z ich strony,tzn.nikt ci z ośrodka niebędzie siedzial z dziecmi!
~joanna27

Napisano: 19 wrz 2009, 13:32

joanna27 bardzo dziękuję za odpowiedz to dla mnie bardzo ważne w poniedziałek muszę się zmobilizować i przejść do mopsu ale jakoś strasznie się boję... przez to wszystko ostatni tydzień był koszmarny.... mam nadzieję że nie odbiję się to na ciąży.... jeszcze raz dziękuję że się odezwałaś....
~Magda

Napisano: 07 lis 2009, 22:26

Madziu, nie pora na morały, które Ci się należą, napisz, załatwiłaś coś? skąd pochodzisz? może udałoby się Ci pomóc
~xxxx

Napisano: 07 lis 2009, 22:26

Madziu, nie pora na morały, które Ci się należą, napisz, załatwiłaś coś? skąd pochodzisz? może udałoby się Ci pomóc
~xxxx

Napisano: 01 gru 2009, 19:47

do księgowych i pracowników sekcji świadczeń - w jaki sposób płacicie za pobyt matki z dzieckiem w domu samotnej matki? czy dajecie jej celówki czy na dom - z rozdziału z którego płacicie za dpsy? czy płacicie za cały pobyt czy osobno np. za wyżywienie, itp?
~Zigi

Napisano: 06 mar 2011, 2:39

mam dwojke małych dzieci tymczasowo mieszkam u kolezanki bo nie mam gdzie sie podziac a jestem ofiara przemocy w rodzinie na swoja rodzine nie mam co liczyc bylam w mops-ie ale oni odmowili mi pomocy w zakresie skierowania do domu samotnej matki a ja nie mam wyboru i musze tam isc czy moge jeszcze gdzies sie starac o takie skierowanie do takiego domu
~joanna

Napisano: 03 kwie 2011, 2:07

Tak prosze znajsc na portalu dom samotnej matki w swojm powiecje lub wojewodztwie zadzwonic zapytac,zapytac ksiedza dyrektora caritasu w swojej miejscowosci wcale niemosi pania kierowac opieka bo sami niewiedza.
~Anna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem