Inf. do TW- umorzone TW- powiedzcie
Inf. do TW- umorzone TW- powiedzcie
w informacji do US którą dołącza się do TW zgodnie z rozporządzeniem w par. 7 .1
4) wykazujemy TW które były umorzone kiedykolwiek np. rok temu czy dotyczące tylko tego okresu zasiłkowego 2013/2014??
bo ja wykazałam te z poprzedniego roku które umorzyli a teraz zaczynam się obawiać, że to źle;-(
4) wykazujemy TW które były umorzone kiedykolwiek np. rok temu czy dotyczące tylko tego okresu zasiłkowego 2013/2014??
bo ja wykazałam te z poprzedniego roku które umorzyli a teraz zaczynam się obawiać, że to źle;-(
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: Inf. do TW- umorzone TW- powiedzcie
Z OBECNEGO OKRESU- NA TE NALEŻNOŚCI NA KTÓRE TERAZ WYSTAWIASZ TYTUŁ
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
- mała mii
- Podinspektor
- Kontakt:
nic sie nie stało- to nie jest powód do tego żeby ci zwrócili TW i odmówili wszczęcia egzekucji- jak bedą sie czepiać to napiszesz wyjaśnienie- ja mysle że nawet nie zwrócą na to uwagi przeciez masz tam informację z kiedy były te TW wiec będą widzieć że nie dotycza tych należności
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
no właśnie mam taką nadzieję. a resztę już będę pisać nie dotyczy, te co jeszcze niewysłane to poprawię i będzie ok.
- mała mii
- Podinspektor
- Kontakt:
ja piszę tak:
Urząd Skarbowy w...........
Na podstawie 7 ust. 1 pkt. 1-4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. z 2014 r., poz. 656) Ośrodek Pomocy Społecznej w ......... w załączeniu przesyła tytuły wykonawcze znak :
TW......... z dnia............ na kwotę 9080 zł, 00 gr - zwrot wypłaconych świadczeń alimentacyjnych za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30
w celu wszczęcia egzekucji administracyjnej przeciwko zobowiązanemu:
Panu/i .........., PESEL: ..........
zam. .................
Jednocześnie informuję, że:
- wierzyciel nie dysponuje wiedzą o składnikach majątkowych zobowiązanego,
- właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono na podstawie adresu zamieszkania zobowiązanego,
- na należności wymienione w w/w tytułach wykonawczych nie była prowadzona wcześniej egzekucja administracyjna.
Burmistrz............przekazał do realizacji zadania wynikające z ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.), w związku z powyższym wszelką korespondencję dotyczącą postępowania egzekucyjnego prosimy kierować do podmiotu realizującego, tj.
Ośrodek Pomocy Społecznej w .........
..............
Otrzymują
adresat
a/a
Urząd Skarbowy w...........
Na podstawie 7 ust. 1 pkt. 1-4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. z 2014 r., poz. 656) Ośrodek Pomocy Społecznej w ......... w załączeniu przesyła tytuły wykonawcze znak :
TW......... z dnia............ na kwotę 9080 zł, 00 gr - zwrot wypłaconych świadczeń alimentacyjnych za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30
w celu wszczęcia egzekucji administracyjnej przeciwko zobowiązanemu:
Panu/i .........., PESEL: ..........
zam. .................
Jednocześnie informuję, że:
- wierzyciel nie dysponuje wiedzą o składnikach majątkowych zobowiązanego,
- właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono na podstawie adresu zamieszkania zobowiązanego,
- na należności wymienione w w/w tytułach wykonawczych nie była prowadzona wcześniej egzekucja administracyjna.
Burmistrz............przekazał do realizacji zadania wynikające z ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.), w związku z powyższym wszelką korespondencję dotyczącą postępowania egzekucyjnego prosimy kierować do podmiotu realizującego, tj.
Ośrodek Pomocy Społecznej w .........
..............
Otrzymują
adresat
a/a
Julian Tuwim
Julian Tuwim
mam podobne to pismo ale mniej szczegółowe bo podaję tylko nr TW przeciw komu: nie piszę że dotyczy okresu od do i jakiej kwoty
a jeśli np. ktoś ma pół roku nie zwrócone to piszesz "za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30" czy np "od 01-01-2014- do 30-09-2014" ??
a jeśli np. ktoś ma pół roku nie zwrócone to piszesz "za okres od 2013-10-01 do 2014-09-30" czy np "od 01-01-2014- do 30-09-2014" ??
- mała mii
- Podinspektor
- Kontakt:
"od 01-01-2014- do 30-09-2014" - okres jakiego dotyczy TW
Julian Tuwim
Julian Tuwim
Oprócz Inf. do TW- umorzone TW- powiedzcie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Podstawa prawna
Upomnienie nieodebrane- wróciło co z tw?
akyualizacja tytułów wykonawczych
TW E pozycjia 2
POMOZCIE MI PROSZE
wyrownanie fa
Kto może zostać pełnomocnikiem
nienależnie pobrane a zmiana miejsca zamieszkania
pełnoletnia osoba uprawniona
TW część F
podwyżka alimentów
zwrot ze skarbówki- jak rozliczyć?
TW a zgon
ZA a zgon dłużnika