Kronos79, Kb, Elmer i inni wypowiedzcie się
Kronos79, Kb, Elmer i inni wypowiedzcie się
wierzycielka ma przyznane fa od wrzesinia 2014r. komornik przyslal 600 zł a dłuznik ma nie oddane na wrzesiem 2014 - 250 zł i za luty 2015r. 300 zł +odsetki 9 zł co dale kwotę 559 zł,
co zrobic z kwota 41 zł ? oddac komornikowi ?
a czy moge nadal placis wierzycielne Fa ? jej dluznik jest winien na dzien 02.09.2014r. 2510,69 zł
?
co zrobic z kwota 41 zł ? oddac komornikowi ?
a czy moge nadal placis wierzycielne Fa ? jej dluznik jest winien na dzien 02.09.2014r. 2510,69 zł
?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Kronos79, Kb, Elmer i inni wypowiedzcie się
a jak ty to śmiesznie zaliczasz, raz na najstarszą zaległość raz na ostatnią, zawsze zaliczamy na poczet najstarszych należności
za m-c wrzesien 2014r. to u mnie komornik umarza postepowanie, bo twierdzi ze skarbowy bedzie to robil - ale dogadalismy sie ze jak sciągną z wyplaty to przekaze i zalicze za wrzesienanetag pisze:a jak ty to śmiesznie zaliczasz, raz na najstarszą zaległość raz na ostatnią, zawsze zaliczamy na poczet najstarszych należności
a co mam zrobic ?
co to za moda z tym umarzaniem przez komornika ,przeciez to nie on decyduje w przyp zbiegu egzekucji, nie rozmumiem tego
no ale co ja mam poradzic na toGRAS pisze:co to za moda z tym umarzaniem przez komornika ,przeciez to nie on decyduje w przyp zbiegu egzekucji, nie rozmumiem tego

Moda wynika z tego, że po wystawieniu decyzji przez OWW sprawa idzie do egzekucji administracyjnej i komornik sadowy nic z tym nie powinien robić, bo przepis jasno wskazuje, że to przejmuje skarbówka.
Chwała komornikom, którzy postępowania umarzają, bo dzięki temu nie ma później zdublowanych wierzytelności.
A wpłaty od komornika zawsze idą na bieżący NFAL. To już dawno temu zostało doprecyzowane.
A jeśli ktoś uważa, że interpretacja Ministerstwa dot. zaliczania należności jest cokolwiek warta to niestety się myli.
Chwała komornikom, którzy postępowania umarzają, bo dzięki temu nie ma później zdublowanych wierzytelności.
A wpłaty od komornika zawsze idą na bieżący NFAL. To już dawno temu zostało doprecyzowane.
A jeśli ktoś uważa, że interpretacja Ministerstwa dot. zaliczania należności jest cokolwiek warta to niestety się myli.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
o zbiegu egzekucji decyduje tylko sąd komornik sam sobie nie może nic umorzyć
ok, rozumiem wszystko ale swiata nie naprawimy
wracajac do tematu, co mam zrobic ?
?
wracajac do tematu, co mam zrobic ?
?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
masz zaliczyć na najstarsze należności
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w żadnym wypadku. Zwrot do komornika (chyba, ze jest zadłużenie z ZA)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Kronos79, Kb, Elmer i inni wypowiedzcie się - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
nienależnie pobrane a zmiana miejsca zamieszkania
Inf. do TW- umorzone TW- powiedzcie
pełnoletnia osoba uprawniona
TW część F
podwyżka alimentów
zwrot ze skarbówki- jak rozliczyć?
TW a zgon
ZA a zgon dłużnika
sygnity dec. dla dłużnika
decyzja ZN
Nemezis-tytuł wykonaczy
Kurator a pisma