informacja do tyt. wyk. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 lip 2014, 11:13

czy ma ktoś z was wzór informacji którą dołącza się do tytułów wykonawczych?
aga...

Napisano: 22 lip 2014, 11:46

Mnie tez ten wzór interesuje robie właśnie Tw i nie wiem czy robic po staremu czy po nowemu
ella2

Napisano: 22 lip 2014, 12:53

Mnie też to bardzo interesuje. US przysłał mi wezwanie do uzupełnienia TW właśnie o te informacje. Już mam tego d o ś ć !!!!!
fundi

Napisano: 22 lip 2014, 14:03

…..................., dn.
Wójt Gminy
ul.

NIP:

nr pisma:
Urząd Skarbowy w
ul. …...........................
…..............................

WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE INFORMACJI

1. Wniosek do:
Urząd Skarbowy w …......................
ul. ….....................
…................................

2. Wnioskodawca:
Wójt Gminy
ul. …....................
…......................

3. Podstawa prawna:
Art. 36 § 1, 1a i 1b ustawy z dnia 17 czerwca 1966r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (tekst jednolity: Dz. U. z 2012r. poz. 1015)

4. Wskazane przeznaczenia dla udostępnianych danych:
Niezbędne do prowadzenia egzekucji.

5. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępniane dane:
Ewidencja …...................

6. Zakres żądanych informacji ze zbioru:
• Wskazane na podstawie PIT 11 dane płatnika zaliczek na poczet podatku dochodowego, inne źródła przychodu, rachunek bankowy, czy n/w dokonał rozliczenia podatkowego za ostatni rok podatkowy i czy przysługuje mu nadpłata.
•Prosimy o podanie, czy n/w widnieje w rejestrach podatkowych z tytułu dokonywania czynności cywilnoprawnych (umowa kupna sprzedaży, umowa darowizny, umowa pożyczki, wpis hipoteki).
• Prosimy o podanie, czy n/w prowadzi działalność gospodarczą, miejsce, adres i rodzaj prowadzonej działalności gospodarczej oraz numery rachunków bankowych związanych z prowadzoną działalnością gospodarczą.
• Prosimy o podanie, czy n/w jest wspólnikiem spółek prawa handlowego i wskazanie nazw i adresów spółek.

7. Informacje umożliwiające wyszukanie w zbiorze żądanych danych:
Imię i nazwisko: ….........
PESEL:
Adres:

Nie podlega opłacie skarbowej.
Art. 7 ustawy o opłacie skarbowej.

Sprawę prowadzi:
Kontakt: tel. ….......................... (podpis i pieczątka z podaniem imienia, nazwiska i stanowiska
Otrzymują:
1. adresat
2. A/a
ONA99

Napisano: 23 lip 2014, 10:36

Trochę się dowiedziałam. Otóż wyobraźcie sobie, że na wierzycielu ciąży obowiązek ustalenia majątku dłużnika i przekazanie tych informacji wraz z tytułem wykonawczym:) Nie wiem jeszcze jak to ma niby wyglądać, mamy występować po innych instytucjach czy dłużnik posiada jakieś własności, czy bazować raczej na informacjach z wywiadów alimentacyjnych i co wtedy z dłużnikami z innych gmin. Oj jak nie zniosą TW to się będziemy bawić :)
fundi

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x