informacja z sądu

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
$$$

informacja z sądu

Post autor: $$$ »

babka złożyła o egzekucję w sądzie okręgowym. sąd odpisał iż organ francuski poinformował, że nie zlokalizował dłużnika na terenie Francji wobec czego przedmiotowa sprawa pozostaje bez dalszego biegu. czy mogę uznać to jako zaświadczenie o bezskuteczności czy babka musi iść do komornika (ona sama twierdzi, że żaden komornik nie chciał tego przyjąć)
dodam,iż w w/w piśmie z sądu nie jest napisane: "informacja o stanie egzekucji" - jak mam we wszystkich innych przypadkach i właśnie to daje mi do myślenia
jak uważacie
$$$

Re: informacja z sądu

Post autor: $$$ »

a co myśli ELMER w tej sprawie?
Ala29

Re: informacja z sądu

Post autor: Ala29 »

miałam podobny przypadek. Kobiety nie chciał przyjąć żaden Komornik bo jak zagranica to właśnie do Sądu trzeba. z Sądu Kobiecie przysłali tylko informację, że kobieta jakiś rok temu złożyła wniosek i postępowanie trwa, nie mają żadnej odpowiedzi ze Szkocji. Zadzwoniłam do sądu i Kobieta mi powiedziała że oni nic innego nie wydają żadnego zaświadczenia o bezskuteczności i że wszystkim OWW to wystarcza. Na szczęście kobieta nie złożyła wniosku i nie musiałam rozkminiać czy takie pismo starczy ale jeszcze bym chyba wzięła oświadczenie o bezskuteczności od wierzycielki i to uznała ale nie miałam takie przypadku
ODPOWIEDZ