Mam pierwszy przypadek sprawy gdzie dłużnik jest za grancią.
Osoba dostarczyła z sądu okręgowego "Informacja dot. podjęcia przez osobę uprawnioną czynności związanych z wykonywaniem tytułu wykonawczego za granicą".
w treści tego pisemka jest:
Sąd Okręgowy w.. jako organ wyznaczony do wykonywania zadań organu centralnego, określonych w art 51 rozporządzenia nr 4/2009 w zakresie przekazywania wniosków i podejmowania właściwych działań informuje, że Pani XXXX działając w imieniu XXXX złożyła w wniosek o egzekucję alimentów od XXXX zamieszkałego w Niemczech. Sprawa jest w toku.
Poniżej sa ogólne informacje o pouczenia że są nie jest organem egzekucyjnym lecz przesyłającym wnioski o wszczęcie postepowania egzekucyjnego za granice.
Czy takie pismo jest wystarczające do przyznania FA? R
Informacja z Sądu okręgowego. Czy można przyznać? Pierwszy taki przypadek mam
-
- Referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: Informacja z Sądu okręgowego. Czy można przyznać? Pierwszy taki przypadek mam
Tak myślę, że nawet powinieneś przyznać fundusz
Należy przyznać fundusz jeśli osoba dostarczy informację właściwego sądu lub właściwej instytucji o podjęciu przez osobę uprawnioną czynności związanych z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą, wraz ze wskazaniem daty podjęcia tych czynności, albo o niepodjęciu tych czynności, w szczególności w związku z brakiem podstawy prawnej do ich podjęcia lub brakiem możliwości wskazania przez osobę uprawnioną miejsca zamieszkania dłużnika alimentacyjnego za granicą, jeżeli dłużnik zamieszkuje za granicą;
Należy przyznać fundusz jeśli osoba dostarczy informację właściwego sądu lub właściwej instytucji o podjęciu przez osobę uprawnioną czynności związanych z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą, wraz ze wskazaniem daty podjęcia tych czynności, albo o niepodjęciu tych czynności, w szczególności w związku z brakiem podstawy prawnej do ich podjęcia lub brakiem możliwości wskazania przez osobę uprawnioną miejsca zamieszkania dłużnika alimentacyjnego za granicą, jeżeli dłużnik zamieszkuje za granicą;
-
- Stażysta
- Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Re: Informacja z Sądu okręgowego. Czy można przyznać? Pierwszy taki przypadek mam
Tak jest wystarczające, też mam taki przypadek.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
A czy strona powinna dodatkowo świadczyć, czy pobiera alimenty czy nie?
-
- Referent
- Zajmuję się: Świadczenie Rodzinne
- Kontakt:
może nie zaszkodzi to..
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św, fa, cp, sr, ds i co podleci :)
- Kontakt:
a ja mam takie zaświadczenie Z SĄDU , że strona brytyjska nie była w stanie zlokalizować pan XY i zamknęła sprawę i zwróciła wniosek. to na jego podstawie przyznać fa?
Oprócz Informacja z Sądu okręgowego. Czy można przyznać? Pierwszy taki przypadek mam - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
komornik nie odpisuje na pismo o wydanie zaświadczenia o bezkuteczności
Pismo do komornika czy dłużnik wywiązał się ze zobowiązań alimentacyjnych
Osoba uprawniona za granicą
Czy mogę odmówić? Na jakiej podstawie?
i powstała niedopłata
Zwrot od dłużnika
wniosek o ściganie za przestępstwo niealimentacji
OŚWIADCZENIE WNIOSKODAWCY O INNYCH OS. ZOBOW. ALIM. WOBEC OS. UPR. INNYCH NIŻ DŁUŻNIK
syndyk zakończył postępowanie upadłościowe
wydana decyzja a zmiana kwoty alimentów
zaświadczenie od Komornika
dłużnik alimentacyjny jest inwalidą
Zgon osoby uprawnionej
Koniec ważności karty pobytu
13/14 emerytura Sygnity
podjecie działań zap ośrednictwem Empatii