Witam, chcę rozpoznać jak jest w Waszych jednostkach, Inspektorzy już są powołani ale co w zamian za to dostali ? Ile hajsu Wam sypnęli ? Czy macie działać w ramach wolontariatu ?
okti-19 pisze:No ja mam na przykład dodane do zakresu obowiązków, a kasa nadal pod znakiem zapytania
A jak się to ma do art. 38 ust. 6 RODO?
Gwarantuję Ci, że nie ogarniesz tematu jeśli potraktujesz go jako "dodatek do obowiązków". Ja zajmuję się tylko tym a czasem brakuje mi dniówki do zamknięcia wszystkich spraw.
Z resztą zastanawiam się jak to jest rozwiązywane, bo IOD nie jest już funkcją, tak jak był ABI a stanowiskiem.
To inspektorowi można "dorzucić" dodatkowe obowiązki o ile nie zakłóci to jego funkcjonowania, a nie odwrotnie. Co do kasy - poszukajcie sobie ile biorą firmy zewnętrzne od jednostki - plus opracowanie całej dokumentacji Frajerzy dają się tylko w to wciągnąć za free.
U mnie sytuacja związana z wynagrodzeniem za prowadzenie ODO, wygląda następująco:
Otrzymałam tą funkcje w spadku, moja pensja plasuje się na poziomie najniższej krajowej tj. 2250 brutto, i mam się cieszyć bo przecież najniższa wzrosła.
Zgadzam się z wypowiedzią "gopsowy". Inspektor to odrębne stanowisko i tylko i wyłącznie można dołożyć zakres do inspektora jeśli nie koliduje z jego pracą,a nie może być sytuacji, że inspektor to dodatek do jakiegoś stanowiska.
Tak naprawdę kontrolę wykażą jaki wymóg stawiają wobec inspektorów, w tym prawdopodobnie będą weryfikować zasadność wybrania danej osoby na to stanowisko, czy posiada wiedzę, wykształcenie itp.