Proszę o pomoc analiza ryzyka i dokumenty zgodne z RODO - Ochrona Danych Osobowych

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 sie 2018, 9:24

Witam, proszę o pomoc osoby doświadczone w temacie ochrony danych osobowych. Chodzi o to, że od maja pełnie obowiązki IOD z polecenia kierownika :(( Do tej pory udało mi się zweryfikować i dostosować do RODO dokumenty które obowiązywały u nas w ośrodku wcześniej czyli politykę bezpieczeństwa, instrukcję zarządzania systemem informatycznym, oświadczenia o zapoznaniu się z polityką ośrodka i z rozporządzeniem, upoważnienia, stworzyłam rejestr czynności przetwarzania danych osobowych oraz politykę czystego biurka mam problem z analizą ryzyka....Kierownik nie chce powierzyć zadania sporządzenia analizy ryzyka firmie z zewnątrz a ja rwę włosy z głowy bo nie mam pojęcia jak to ma wyglądać..stworzyłam taki dokument na wzór tych zamieszczonych na stronie giodo ale nie mam pojęcia czy tak on ma wyglądać...Bardzo proszę o pomoc i wskazówki bo oszaleję.

Czy powinnam sporządzić jeszcze jakąś dokumentację? Myślam o przeprowadzeniu szkolenia dla pracowników i dołączenia do dokumentacji podpisanych przez pracowników kart szkolenia...

Bółagam Inspektorzy Ochrony Danych Osobowych POMOCY!!!!!!!
iod1986
Praktykant
Od: 21 sie 2018, 9:07
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 21 sie 2018, 10:15

Halo jest tu ktoś?????
iod1986
Praktykant
Od: 21 sie 2018, 9:07
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU