interpretacja art. 5 ust. 3 sr - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 24 cze 2015, 13:30

dziecko urodzone w III 2015, dochód na osobę 586 czy ma zastosowanie art. 5 ust. 3 ? ( nie brali w poprzednim okresie bo dziecko urodzone w 2015r )
ewitak

Napisano: 24 cze 2015, 13:31

nie bo nie pobierali w zeszlym okresie zasilkowym
osa

Napisano: 24 cze 2015, 13:34

moje sko dało do ponownego i nakazało sprawdzenie przez prymat tego art :(
ewitak

Napisano: 24 cze 2015, 13:39

ewitak pisze:moje sko dało do ponownego i nakazało sprawdzenie przez prymat tego art :(
tak SKO robi, jesli ktos sie odwola oni kazą sprawdzic czy w poprzednim okresie "gdyby" strona zlozyla wniosek mialaby prawo do ZR
bxbxbx

Napisano: 24 cze 2015, 13:48

czy kroś miał sytuację ze SKO dało do ponownego rozpatrzenia : sytuacja w poprzednim okresie nie składała jak zbadano sytuacje to gdyby złozyła to byprzysługiwał i by pobierała czy ktoś dawał odmowę po raz kolejny
ALIBABA

Napisano: 24 cze 2015, 13:53

ale tu dziecko dopiero się urodziło i nie mogli pobierać w poprzednim okresie bo nie ubyło osoby uprawnionej więc według mnie nie ma co badać, gdyby dziecko się urodziło w 2014 i do tej pory nie pobierali rodzinnego to można by dyskutować czy badać sytuację ale w takim wypadku nie widzę sensu
olga271

Napisano: 24 cze 2015, 13:55

ALIBABA pisze:czy kroś miał sytuację ze SKO dało do ponownego rozpatrzenia : sytuacja w poprzednim okresie nie składała jak zbadano sytuacje to gdyby złozyła to byprzysługiwał i by pobierała czy ktoś dawał odmowę po raz kolejny
jesli w zaleceniach SKO masz zbadac co by bylo w poprzednim okresie to jak mozesz dac ponownie odmowe, my przyznawalismy bo wyraznie nam tak kazalo
dsdds

Napisano: 24 cze 2015, 14:01

ale w poprzednim okresie dziecka nie było urodziło się III 2015 więc jak mam to zbadać
?
ewitak

Napisano: 24 cze 2015, 14:06

ewitak pisze:ale w poprzednim okresie dziecka nie było urodziło się III 2015 więc jak mam to zbadać
?
sorry pisalem ogolnie jak dziecko bylo, przypadkow symulacji bez dziecka nie mialem ;)
lkjhgds

Napisano: 24 cze 2015, 14:08

lkjhgds pisze:
ewitak pisze:ale w poprzednim okresie dziecka nie było urodziło się III 2015 więc jak mam to zbadać
?
sorry pisalem ogolnie jak dziecko bylo, przypadkow symulacji bez dziecka nie mialem ;)
w tym przpadku dalbym drugi raz odmowe ze wzgledu na brak dziecka w skladzie rodziny
lkjhgds

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x