urlop wychowawczy-PILNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 cze 2015, 13:52

Witam. Jestem mamą i mam pytanie pracodawca chce mi udzielić mi urlopu wychowawczego ale nie wiem mogę z mieć płacone przez ośrodek pomocy społecznej gdy pełnię funkcję sołtysa na okres 4 lat i z tego rozliczam się co rok z US. Jak to się ma do urlopu wychowawczego, czy nie mam przeszkód być sołtysem i mieć płacony urlop wychowawczy. Co do kryterium dochodowego to kwalifikujemy się na zas. rodz. Proszę odpowiedzcie mi na moje pytanie gdyż nie wiem czy wziąć ten urlop wychow. Z góry dziękuję za odp.
MATKA DZIECKA

Napisano: 24 cze 2015, 14:04

funkcja sołtysa jest działalnością społeczną i powinnaś mieć problemów z dodatkiem z tyt. urlopu wych.

Chyba ,że dodatkowo masz z UG np umowę zlecenie na zbieranie podatków od rolników to wtedy to zatrudnienie będzie sprawdzane czy powoduje zaprzestanie sprawowania osobistej opieki..... ale ja bym uznała ,że jest to praca w domu i przeszkadza w osobistej opiece nad dzieckiem
~o~

Napisano: 24 cze 2015, 14:06

sorki.... głodna jestem...zjadłam NIE
W połowie zdania powinno być......nie powinnaś mieć problemów.....
~o~

Napisano: 24 cze 2015, 14:07

Jak wyżej o dokładnie napsiał. Jedynie mogę dodać , ze utraty z tytułu funkcji sołtysa
z diety beda liczone jako dochód bez utraty.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2015, 14:08

:lol: :lol: :lol: ......... nie przeszkadza w osobistej opiece nad dzieckiem..... :lol: :lol: :lol:
muszę coś zjeść.... bo nie wyrabiam.....
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x