Izolatka w DPS-ie - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 23 lut 2009, 13:25

Mam ogromna prosbę, jeżeli ktos ma wytyczne odnosnie izolatki w DPS0-ie proszę o pomoc.Nie moę nic znależć na ten temat.Jej wielkość,czy z WC,jakie łóżko.To co znalazłam jest zbyt ogólne a kontrola od nas wymaga szczegółowego opisu.
Z góry dziekuje .
~Alita

Napisano: 02 mar 2009, 15:14

Czy u nikogo nie ma izolatki w DPS-ie?????
~Alita

Napisano: 02 mar 2009, 16:13

Ja osobiście po raz pierwszy spotykam się z tym, żeby w DPs była izoatka.? U nas nie ma
~dorota1

Napisano: 11 mar 2009, 12:36

U nas izolatka tylko ze zadna z osob kontrolujacych nie czepiala sie tego
~Andrzej

Napisano: 11 mar 2009, 14:28

Andrzej z jakich przepisó wynika to, że w DPs powinna być izolatka?
~dorota1

Napisano: 12 mar 2009, 13:12

Nasz dom jest dla psychicznie chorych i bowiązują nas przepisy dotyczące obserwacji i zastosowania przymusu bezposredniego i do tego jest potrzebna izolatka.ale obecna kontrola wymysla i ma waty a nigdzie nie możemy znależć jaka ona w końcu ma być.
~Alita

Napisano: 22 lip 2012, 0:33

Nie ma takiej żeczy
~KAMA

Napisano: 22 lip 2012, 19:35

Poczytaj projekt zmiany rozporządzenia o przymusie bezpośrednim, tam jest mowa o pomieszczeniu i warunkach jakie musi spełniać żeby można osobę odizolować z powodu agresji. Tylko to ma dopiero obowiązywać w 2013 czy 14 roku, łącznie z monitoringiem pomieszczenia. Jak wejdzie w życie to wtedy dopiero można się czepiać.
~mańka

Napisano: 25 lip 2012, 17:07

Dz.u.2011.31.158 Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 11 lutego 2011r w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (rozdział X oddział psychiatryczny) izolatka w dps 2014, ale jaka? powodzenia
~ mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem