Izyda z Info-R kto już pracuje? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 03 mar 2016, 12:14

heiland pisze:Panie Tomku z chęcią skorzystam z wersji demonstracyjnej Waszego programu :)
A czy łatwo zaimportuje dane z Amazisu?
Dzięki za zainteresowanie. Tak, dane osobowe będziemy w stanie zaimportować i potem w naszej bazie danych oprogramowania do 500+ będą dostępne na takiej zasadzie jak opisałem wcześniej, czyli na początku będzie pusta lista osób, ale jak przy wniosku wprowadzisz PESEL osoby, która była w tym zaimportowanym zbiorze osób, to dane tej osoby wskoczą na wniosek i ta osoba pojawi się na liście osób.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 03 mar 2016, 12:27

Mam nadzieję, że nie będzie można kopiować dochodów. Podczas pracy we IX- były troche inne zasady (brak empatii, oświadczenia itp. ) i to teraz może sie różnić (na zaświadczeniach z ZUS z empatii widać zmiany pracodawców, a na oświadczeniach nie). lepiej byłoby ustalić dochód na nowo- z empatii
Agnieszka 44444
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 9:54
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2016, 12:38

No chciałabym zobaczyć sprawę o świadczenie wychowawcze, gdzie dochody nie są ustalane na nowo. Nawet jeśli osoba złożyła wniosek o ZR i te dane już mamy, to co ma piernik do wiatraka. To jest nowa sprawa, nowe świadczenie, które z ZR ma tylko wspólne definicje z ustawy ;) I tak trzeba z Empatii dochody ściągać.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 mar 2016, 12:52

Zofia pisze:No chciałabym zobaczyć sprawę o świadczenie wychowawcze, gdzie dochody nie są ustalane na nowo. Nawet jeśli osoba złożyła wniosek o ZR i te dane już mamy, to co ma piernik do wiatraka. To jest nowa sprawa, nowe świadczenie, które z ZR ma tylko wspólne definicje z ustawy ;)
Mnie osobiście jest bliski taki pogląd. Ale skądinąd słyszałem że na szkoleniach mówią że można wykorzystać odpowiedzi Empatii zdobyte przy okazji SR. Może ktoś potwierdzić kto był na szkoleniach?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 03 mar 2016, 12:56

No tak, ale wnioski na nowy okres zasiłkowy składane w okresie wrzesień-listopad 2015 były składane z zaświadczeniami lub oświadczeniami o dochodach, których nijak teraz nie możemy wykorzystać. Jeżeli po 1 stycznia 2016 r. pobieraliśmy dane z Empatii do ZR, to moim zdaniem można je sobie wydrukować i dołączyć do wniosku o ŚW (jeżeli wciąż będą widoczne w systemie).

Świadczenie wychowawcze to nie jest świadczenie rodzinne! To jest inna ustawa, inne świadczenie, inna sprawa. Zasady przyznawania są prawie identyczne jak przy świadczeniach rodzinnych, ale nie oznacza to, że jak ktoś składa o ZR i ŚW, to składa jeden komplet dokumentów.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 mar 2016, 15:04

Taaak k tylko dane z Empatii są o kij rozbić bo ludzie z dochodami oficjalnie nie mają dochodów ręce opadają, jak się na to patrzy wspólna baza z amazisem jest o tyle dobra ze można sprawdzić dochody rodziny z wniosku o śr i jeżeli mamy inne info z cudownej Empatii to zostaje pisanie papierki do US co czynimy
Wiktor

Napisano: 03 mar 2016, 15:13

Nie wiem jak wy ale ja z kilku bramek:
- praca Izydy i Amazisu na wspólnej bazie
- dane przenieść z Amazisu do Izydy do osobnej pracy Izydy na danych Amazisu
- dane osobowe jedynie z Amazisu wyeksportować do Izydy do osobnej pracy Izydy na danych osobowych z Amazisu

Wybrałbym ostatnią, właśnie to wykonuję do sprawdzenia i będę wiedział jak to się będzie kręciło.
A jaki program u mnie każą mi zamówić czy ten w/w czy od Sygnity to osobna bajka już.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 03 mar 2016, 15:22

heiland pisze:Nie wiem jak wy ale ja z kilku bramek:
- praca Izydy i Amazisu na wspólnej bazie
- dane przenieść z Amazisu do Izydy do osobnej pracy Izydy na danych Amazisu
- dane osobowe jedynie z Amazisu wyeksportować do Izydy do osobnej pracy Izydy na danych osobowych z Amazisu

Wybrałbym ostatnią, właśnie to wykonuję do sprawdzenia i będę wiedział jak to się będzie kręciło.
A jaki program u mnie każą mi zamówić czy ten w/w czy od Sygnity to osobna bajka już.
A podzielisz się swoją argumentacją za wyborem "ostatniej bramki" ?
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 03 mar 2016, 15:32

To na razie teoretycznie bo nie wiadomo który program wybiorą, ten od nich czy ten od Was.
Ale argumentując wybór ostatniego mogę stwierdzić, że jest to najmniej ingerujący sposób na przerzucenie jedynie danych osobowych osób które się znajdują w Amazisie. Wszelkie inne rzeczy trzeba wprowadzić na nowo (np. dane instytucji, pracownika itp.).
Jedynie wystarczy zapisać do pliku *.txt dane osobowe i później przeprowadzić import.
Lista wnioskodawców pozostaje czysta jak łza a w zanadrzu trzyma się osoby które wystarczy wyciągnąć klikaniem.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 03 mar 2016, 15:34

heiland pisze:To na razie teoretycznie bo nie wiadomo który program wybiorą, ten od nich czy ten od Was.
Ale argumentując wybór ostatniego mogę stwierdzić, że jest to najmniej ingerujący sposób na przerzucenie jedynie danych osobowych osób które się znajdują w Amazisie. Wszelkie inne rzeczy trzeba wprowadzić na nowo (np. dane instytucji, pracownika itp.).
Jedynie wystarczy zapisać do pliku *.txt dane osobowe i później przeprowadzić import.
Lista wnioskodawców pozostaje czysta jak łza a w zanadrzu trzyma się osoby które wystarczy wyciągnąć klikaniem.
Czyli w gruncie rzeczy chodzi Ci o to, żeby osoby pracujące nad 500+ nie miały wglądu w dane osobowe klientów SR ? Ze względu na GIODO itp. ?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x