pracuję w GOPS, realizujemy zadania zlecone otrzymujemy dotację z tym, że dotacja wpływa do gminy a gmina nie przekazuje mi tej dotacji tylko chce żebym pisała ile kasy chcę więc piszę i nigdy nie wiem ile i na co przyszło dotacji. Jak jest u was
U mnie jest tak, że gmina wszystkie dotacje z zadań zleconych przekazuje na rachunek GOPS zaraz po wpływie z opisem na przelewie np. dotacja na m-c rozdz. 85212 p. 2010. Ja wiem ile kasy i na co dostałam. Prowadzę analitykę do konta 223.
No widzisz też tak mi się tak wydaje że tak być powinno, ale nie jest, nie wiem czy jest jakaś podstawa prawna odnośnie przekazywania dotacji jednostkom.
Wiadomo ile, bo dostaję wydruk dotacji jakie wpłynęły do gminy ale dopiero na początku następnego miesiąca i nigdy nie wiem ile mogę wykorzystać i się wk.. Dobra czyli znowu muszę iść do gminy i prosić aby łaskawie informowali nas ile wpływa dotacji, Dzięki pozdrawiam
no ale nie rozumiem czegoś. przecież to my robimy zapotrzebowania co miesiąc na zadania zlecone i dofinansowanie zadań własnych i wiemy ile wpłynie w danym miesiącu środków Chyba, że u was robi to gmina.
Ja uzgadniam telefonicznie z księgowością Urzędu ile dali - nie zawsze z MUW dają dokładnie tyle o ile się wystąpiło i w takich terminach jakby się chciało - a na początku następnego miesiąca dostaję wydruk dotacji.
Obowiązkiem gminy jest przekazywanie środków na zadania zlecone w otrzymanej kwocie i na następny dzień po otrzymaniu tych środków.Na pewno regulują to przepisy , bo u mnie gmina co jakiś czas ma kontrolę z UW wydział finansowy dot.terminów i kwot przekazywanych jednostkom podległym . U mnie też sprawdzali daty otrzymywania środkow w powiązaniu z gminą.Monia musisz o tym porozmawiać ze swoim skarbnikiem bo tak nie może być jak u was się to odbywa.Pozdrawiam.