ZAPOTRZEBOWANIE ? - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 cze 2015, 15:00

Witam, mam pytanie czy inne województwa ( prócz dolnośląskiego) w każdym miesiącu wysyłają sprawozdanie dotyczące: wykonania za dany miesiąc we wszystkich paragrafach zleconych, otrzymane środki i wnioskowane na kolejny miesiąc ? A i tak otrzymane środki różnią się od wnioskowanych i niestety są mniejsze. Panuje ogólny bałagan. Jak to jest w innych województwach ? Czy jest to "zarządzenie ogólnopolskie" czy lokalne ?
male

Napisano: 07 cze 2015, 22:38

Tak, wszędzie jedno święto. Ale to jest dobre bo wiemy na co możemy liczyć. U nas dają tyle ile zamawiamy ( świętokrzyskie).
Kinguś

Napisano: 08 cze 2015, 12:34

witam, musisz poczytać pismo przewodnie ....jest tam wyjaśnione dlaczego dają mniej. Tez jestem z dolnośląskiego, dzwoniłam do DUW. Oni od bieżących wydatków odejmują poprzedni miesięc np. od wydatków I-V odejmują poniesione wydatki I-V i przekazują taka kwotę jaka im wyjdzie , nieważne czy chciałaś więcej. Ja pisałam dodatkową prośbę w związku ze zwiększeniem liczby zapisobiorców (stałe). Mam nadzieję że otrzymam więcej. Pozdro.
jaga-ops

Napisano: 11 cze 2015, 12:34

Szaleństwo i ruletka w każdym miesiącu ! Księgowa klnie, że każdy omija ją z daleka ! Ale tak się nie da pracować ! Po to jest budżet żeby 1/12 była co miesiąc . Korekty można robić na półrocze.
opsss

Napisano: 11 cze 2015, 14:16

Potwierdzam, w dolnośląskim tragedia jakaś. Piszesz ile chcesz, dają ile im się podoba. Wyliczają dziwnymi metodami ile potrzebujesz i weź coś zaplanuj i czegoś się trzymaj. Sama idea nie jest zła, bo co miesiąc byłaby lepsza kontrola wydatków ale gdyby dawali środki zgodnie ze składanymi zapotrzebowaniami. Po prostu nie ma kasy. Mam potrzeby większe niż plan na składki zdrowotne od rodzinnych, to jeszcze mi 1 czerwca obcinają plan, bo pewnie im gdzie indziej zabrakło na II kwartał. Co roku gorzej się pracuje.
A i jeszcze chcą nas zlikwidować :cry:
aga14

Napisano: 15 cze 2015, 9:04

Musimy chyba coś z tym zrobić bo praca jest coraz cięższa w związku z ciągłymi brakami, a szczególnie jeśli dają pieniądze np. pod koniec kwietnia na I kwartał na zadania zlecone (cudzoziemcy). Na początku roku wiadomo, że mamy za małe plany ale nie można zrobić do końca roku braków tylko bawimy się i robimy kwartalnie a później i tak dają jak chcą i kiedy chcą.
Gość

Napisano: 16 cze 2015, 10:50

i jak tu poprawnie księgować zaangażowanie, jak na wszystko brakuje?
aga14

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x