Jak postapić z dłużnikiem któremu nie zatrzymano jeszcze prawa jazdy a stawił się na kolejny wywiad - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 18 sty 2024, 10:49

Czy ktoś coś podpowie.

Dłużnik ma wydaną decyzję o uznaniu za uchylającego się (m.in. z powodu, że nie podjął szkolenia po skierowaniu przez PUP w ramach aktywizacji zawodowej i nie w każdym mcu wywiązywał się ze zobowiązań).
Postępowanie z okresu świadczeniowego 2022/2023 jeszcze mam nie zakończone - prawo jazdy nie zatrzymane, bo nadal czekam na odpowiedź z CEK na mój wniosek o posiadaniu prawa jazdy.

W międzyczasie otrzymałam nowy wniosek od OWW o podjęcie działań wobec tego dłużnika.
Wezwałam go na wywiad, zgłosił się i złożył oświadczenie czy daje mi to podstawę żeby nie kierować wniosku do starosty o zatrzymanie prawa jazdy????

Czy postępowania te traktuję oddzielnie i kończę stare postępowanie, wysyłam wniosek o zatrzymanie prawa jazdy, a żeby je mógł odzyskać będzie musiał wykazać , że pracuje lub aktywnie poszukuje pracy (jest zarejestrowany w PUP) wywiązuje się przez ostanie 6 miesięcy ze zobowiązań lub spłaci całe zadłużenie.
matea
Praktykant
Od: 27 kwie 2023, 11:53
Zajmuję się: świadczenia dla rodzin

Napisano: 18 sty 2024, 11:03

Jak decyzja jest skutecznie doręczona i ostateczna to sory memory, ale musi spełnić warunki ustawowe.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x