Jak robić archiwum z fa ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 05 mar 2014, 20:47

Wiatam
Teczki z fa pekaja w szwach .... i wierzyciele i dluzników wierzycielki wiadome podobnie jak rodzinne podzielimy na okresy swiadczeniowe ale jak archiwizowac dluznikow ?
dluznicy jedni splaceni - tez okresami św. ???
Czy obecnych duznikow poczatkowe okresy swiadczeniowe ale nie splacone moge archiwizowac ? ale co z aktualizacja tyt. wyko. no chyba ze sad uwalil tytulu i egzekucje ma komonik sadowy to juz lepiej .... powiedzcie jak to u Was wyglada
~Kala

Napisano: 06 mar 2014, 9:41

Wierzycielki - archiwizacja wg okresów świadczeniowych.
Dłużników niestety nie archiwizuję. Prowadzę teczki z danego okresu a potem przepinam je do teczek ogólnych każdego dłużnika. Tam mam dłużnika i po kolei każdy okres świadczeniowy.
~Anka W.

Napisano: 06 mar 2014, 14:39

dziękuje bardzo może ktoś jeszcze sie wypowie
~Anka

Napisano: 06 mar 2014, 14:42

wierzycielki - wg okresów świadczeniowych - tak jak napisała Anka W, a dłużników nie archiwizowałam, trzymam na \"stanie\"
~Celina

Napisano: 06 mar 2014, 17:24

dłuzników nie da się zarchiwizować cały czas coś się w teczkach \"dzieje\" - mimo , ze podzielilam sobie równiez na okresy świadczeniowe to się i tak zamieszało.
Obecnie nie widzę możliwości archiwizowania dłużników.
Może ktoś w tym temacie ruszył to niech się podzieli informacjami
~MARTA II

Napisano: 07 mar 2014, 11:10

Te teczki dłużników co juz są spłacone lub zakonczone postepowanie poprostu wkładam do osobnego segregatora zeby sie nie plątały. A wierxzycielki to własciwie tak samo jak juz nie pobierają to w inny regregator i tyle.
~Ala

Napisano: 07 mar 2014, 11:27

mi archiwista powiedział że dłużnika dopóki nie zakończę na dobre to nie powinien trafić do archiwum więc tylko zmarłych dłużników mi zabrał i zarchiwizował.

Zrobiłam tak ale tojuz sama że od jakiegoś okresu zasiłkowego założyłam dłużnikom nowe teczki a te poprzednie mam w pudłach schowane ( trzeba do nich sięgać i całycassię w nich coś dzieje
~megiii

Napisano: 07 mar 2014, 17:16

a co z aktami wierzycielki dot. zaliczki alimentacyjnej? w 2016 minie 10 lat i będzie można brakować pierwszy okres zasiłkowy ZA. sa tam decyzje przyznajace, zmieniające wysokość świadczenia. w związku z tymi wypłatami jest prowadzona egzekucja komornicza, czy w związku z tym można je będzie brakować? jak myślicie? czy one będą dożywotnio zalegać półki?
~Jaga

Napisano: 10 mar 2014, 10:35

dokładnie, też się nad tym zastanawiam, dłużnicy zakończeni, to ci, którzy zmarli lub mają spłacone FA lub ZA. Szafy już wypluwają teczki, bo nie ma miejsca;-(
~Algar

Napisano: 11 mar 2014, 16:44

może ktos jeszcze ?
~Anka

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x