jak robicie jak rodzi sie dziecko ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 23 lis 2016, 19:37

na szkoleniu z Sygnity (na którym byłam) potwierdzono, że w systemie dziecko które się urodziło wprowadzamy jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji życiowej, czyli dokładnie tak jak napisała JMG.
szczęśliwa
Praktykant
Od: 22 maja 2016, 19:52
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2016, 21:42

a co ma szkolenie z twórca oprogramowania do ustawy?
Co zmieniacie w decyzji przyznającej?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2016, 23:29

zmieniam decyzję..... w ten sposób że przyznaję ś.w. na dziecko (nowe dziecko)
pozostałe elementy decyzji pozostają bez zmian
szczęśliwa
Praktykant
Od: 22 maja 2016, 19:52
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2016, 23:45

szczęśliwa pisze:zmieniam decyzję..... w ten sposób że przyznaję ś.w. na dziecko (nowe dziecko)
Ja robię tak samo. W śr jak rodzi się nowe dziecko to też tak samo
nowaFA
Stażysta
Od: 14 sty 2016, 19:13
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2016, 0:30

Metodą prób i błędów w programie Sygnity stwierdzam, że wprowadzenie jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji życiowej jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem- system sam anuluje świadczenia z poprzedniej decyzji i przerzuca do nowej, na planie wypłat widnieje tylko raz dana osoba. Wprowadzając nowe dziecko jako nowy wniosek miałem błędy (różnie to było):
- jedna osoba była widoczna w planie decyzji dwa razy (kwota świadczeń jednak się zgadzała)
- program dwa razy naliczał mi świadczenia na najstarsze dziecko (jeżeli nie zaznaczałem że świadczenie na drugie dziecko)
- program całkowicie usuwał świadczenie na najstarsze dziecko (jeżeli zaznaczałem że świadczenie na drugie dziecko).

Skoro zgadza się kwota wypłat świadczeń to nie dochodzę dalej, ważne że wypłaty idą mi dobrze.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 29 lis 2016, 11:07

A jaką podajecie podstawę prawną w decyzji zmieniającej?
********** :-)

Napisano: 29 lis 2016, 11:11

szczęśliwa pisze:zmieniam decyzję..... w ten sposób że przyznaję ś.w. na dziecko (nowe dziecko)
bzdura,
co ty chcesz zmieniać skoro masz nowy wniosek do rozpatrzenia.
nowy wniosek -> nowa decyzja, ale na pewno nie zmieniająca
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2016, 11:41

ss pisze:
bzdura,

hmm

w programie sygnita wprowadzasz to jako decyzje zmieniajaca ale tylko dla programu

ale nie oznacza to, ze decyzja zmieniajaca to jest....po wydrukowaniu i drobnej edycji wyglada najnormalniej jak pierwotna decyzja - nowa. /przynajmniej u mnie/. i taka dajesz podstawe sentencje itd.
1986

Napisano: 29 lis 2016, 14:08

Na początku tez robiłam decyzje zmieniająca bo myślałam że jak jedna rodzina ma wydana decyzje przyznająca to powinno się ją jedynie zmieniać a nie wydawać drugą. Mniej więcej w okresie letnim kierownika olśniło że jak nowe dziecko to nowy wniosek i nowa decyzja innej możliwości nie ma. Na liście wypłat jedna rodzina i dwa nr decyzji z których płacę.
cel.

Napisano: 29 lis 2016, 19:25

1986 pisze:
ss pisze:
bzdura,

hmm

w programie sygnita wprowadzasz to jako decyzje zmieniajaca ale tylko dla programu

ale nie oznacza to, ze decyzja zmieniajaca to jest....po wydrukowaniu i drobnej edycji wyglada najnormalniej jak pierwotna decyzja - nowa. /przynajmniej u mnie/. i taka dajesz podstawe sentencje itd.
dokładnie ;)
a odnośnie posądzanie kogoś o pisanie bzdur :x decyzja jest przyznająca, dokładnie tak że zmieniająca tylko dla programu, inaczej się tego nie da zrobić. Niech wypowie się ktoś z Sygnity
szczęśliwa.

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x