Jak rozliczacie PIT ? - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 lut 2015, 22:04

Jak rozliczacie swój PIT ? Już elektronicznie, czy wciąż "papierowo" ? Ja to robię w ten sposób, że dla sprawdzenia najpierw robię wyliczenie programem rozliczającym, zapisuję plik PDF i potem w aplikacji Ministerstwa Finansów online wypełniam, pita sprawdzając czy wszystko dobrze naliczyło :)
Jak pasuje, to ENTER i poszło :)

Nawiasem - gdybyście nie mieli pomysłu na przekazanie 1% na rozsądny i potrzebny cel - proponuję przekazać na transplantację. Jest to dla mnie bliski temat, ale pewnie też posiadacie wśród znajomych, albo rodziny kogoś po przeszczepie. Transplantacja to jeden z przyszłościowych kierunków medycyny - reperowanie ludzi, które rzeczywiście przynosi efekt. Człowiek pod respiratorem nie może się ruszać, dostaje narząd, albo dwa, wstaje i powoli wraca do żywych. To na przyszłość ważny temat i warto go wspierać. Nigdy nie ma pewności, że za rok, dwa każdemu może się przydać.
A zatem - proponuję wpisać nr KRS Fundacji SEDEKA: 0000338389, a w pole Cel szczegółowy 1%: 10486 TRANSPLANTACJA. Pomóżcie, jeżeli możecie... A skoro nie możecie, to pewnie Wasz cel też jest tego wart.

Obrazek
Obrazek
foton
Praktykant
Od: 16 lut 2015, 17:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2015, 17:46

Ja zacząłem rozliczać go elektronicznie, dużo łatwiej, dużo szybciej i dużo mniej papierkowo niż klasycznym sposobem.
maroony
Praktykant
Od: 25 lut 2015, 11:19
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 17:17

Ja rozliczam dzięki programowi PIT PRO: https://e-deklaracje2014.pl/e-deklaracje/
Polecam świetny i prosty program :)
Kanone

Napisano: 11 mar 2015, 8:43

jak chcecie za darmo ebooki za rozliczenie PITu to polecam:
https://nczas.com/1-procent-na-najwyzszy-czas/
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2015, 9:43

Jeśli nie przy pomocy e-deklaracji, to proponuję najbardziej popularny program PIT Format. Obliczy, można zapisać jako PDF, wydrukować, albo tez wysłać PIT elektronicznie.
Obrazek
POBIERZ -> LINK
foton
Praktykant
Od: 16 lut 2015, 17:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x