Jak się zachować? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 wrz 2011, 10:47

Witam! Nie jestem pierwszej młodości, ale dopiero w tym roku sytuacja zmusiła mnie do pracy w placówce (wcześniej świetlica środowiskowa). Piszę zmusiła co nie znaczy, że nie lubię swojej pracy. Przydzielono mnie na grupę najstarszych (zastępstwo)i za dwa tygodnie jedna z wychowanek kończy 18 lat. Nie wiem jak się zachować tzn. kupować jej prezent, czy nie? Wiem, że te dzieci są bardzo pazerne i chciałyby coś konkretnego, markowego, a mnie raz to nie stać, dwa nie mam zamiaru ich rozpieszczać. Myślę raczej o jakimś upominku, ale nie wiem co. Podpowiedźcie mi proszę, bo panna zainteresowań to nie ma żadnych, nie znam jej aż tak dobrze (pracuję z nią od sierpnia)
~początkująca

Napisano: 28 wrz 2011, 11:13

A co na top inni wychowawcy z którymi pracujesz? Czemu nie zapytać jakie są zasady tego domu - jak się obchodzi urodziny? Może wszyscy się składają i robią fetę a może każdy daje symboliczne życzenia i nie ma co wyróżniać kogoś szczególnie. Mnie się wydaje że w tej kwestii odpowiedzi najlepiej szukać wśród swoich.
~ale jaja

Napisano: 28 wrz 2011, 13:06

u mnie prezenty na urodziny dzieci dostaja od p.dyr ona decyduje co komu dac i jaki to ma byc to prezent.wychowawcy staraja sie przygotowac z innymi wychowankami tort,ciasto,napoje,milą atmosfere
~mira

Napisano: 28 wrz 2011, 14:19

Witam. To nie tak, że dzieciaki są u nas pazerne. Większą przyjemność sprawia im to, że się o nich pamięta. Wychowawcy przygotowują cała imprezę, ciasto, tort, słodycze. To oni znając dzieciak proponują rodzaj prezentu. Dyrektor się w to nie wtrąca. Tak jak napisał ale jaja szukaj wśród swoich. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 29 wrz 2011, 10:36

Już wiem, że każdy przychodzący na imprezę wychowawca kupuje drobny upominek. Mamy kucharkę więc to ona przygotowuje poczęstunek. Podpowiedźcie mi co kupić
~początkująca

Napisano: 29 wrz 2011, 10:59

Kup jej rękawiczki tylko nie pytaj jakie :)
~ale jaja

Napisano: 19 paź 2011, 17:03

Doładuj dziewczynie konto w komórce.
~S

Napisano: 23 paź 2011, 2:03

Następny świetny wątek umiera.Pomóżcie początkującej.Jakie prezenty kupujecie i skąd bierzecie pieniądze,żeby nie okradać własnej rodziny.
~S

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x