proszę wszystkich odwiedzających portal jaki jest u was system nagród? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 wrz 2011, 19:01

Rzuciłam niedawno hasło o systemie nagród,które motywowałyby wychowanków do systematycznego chodzenia do szkoły.Jak to jest u WAS,gdy wychowanek notorycznie nie chodzi do szkoły?Już w tamtym roku szk.chodziliśmy na dyżury do szkoły,pilnowaliśmy.On uciekał,kombinował.Nadmieniam,że ma 13 lat i chodzi do 4 kl.szk.podst.
~anna

Napisano: 24 wrz 2011, 22:39

on się uczy powoli ale dokładnie
~lex

Napisano: 25 wrz 2011, 0:29

może nakłonicie opiekuna prawnego na umieszczenie dziecka w MOS-ie?
~Ewa

Napisano: 25 wrz 2011, 1:30

Skierować sprawę do sądu Wydział Rodzinny i Nieletnich. Sprawę kieruje dyr szkoły. Postraszyc ucznia, dać kuratora a jak nie poskutkuje ośrodek wychowawczy. Zrozumie kto tu rządzi.
Miałem podobną sprawę. chłopak trafił do ośrodka wychowawczego. Przebywał pół roku- poskutkowało. Teraz chodzi do szkoły ( uczeń też z Domu dziecka)
~x

Napisano: 29 wrz 2011, 10:34

Mieliśmy podobną sytuację. Nic nie zrobicie, gdyż jedo zapewne bawi to, że tak za nim chodzicie. Sprawa do Sądu i MOS. U mnie jeden z wychowanków uciekał zawsze, gdy miałem wolne i kręcił się pod moim blokiem żebym go spotkał, gonił, dzwonił na Policję. Kiedy zaprzestałem interweniować spytał zdziwiony:,, co pan już nie mieszka na Szopena?\"
~Sławek

Napisano: 29 wrz 2011, 11:10

~anna zasługujesz na uznanie za to że poszukujesz wiedzy. Rób tak nadal. teraz proponuję poszukuj czegoś w kręgu demoralizacja resocjalizacja MOS MOW albo jeśli jesteś aktywna ambitna i dużo ci się chce robić \"socjoterapia\". System motywacyjny może być tylko elementem czegoś szerszego a nie samym sposobem na czyjeś zachowanie.
Twój wychowanek otrzymuje wolność swobodę samostanowienie o sobie i swoim czasie itp i żadna czekolada i uścisk ręki dyrektora nie pomoże. To o czym pisałem w zakresie socjoterapii to też nie dla niego ale dla mniejszych kalibrów na przyszłość jak już wprowadzisz socjoterapię jako element życia placówki.
Teraz jestem za Wniosek do sądu o demoralizacje i MOS albo wniosek rodzica do MOS. Generalnie śpiesz się.
~ale jaja

Napisano: 30 wrz 2011, 1:10

a oprócz tego, że nie chodzi do szkoły, sprawia duże trudności? Jak zachowuje się u Was?
Przyczyna w nim czy w szkole...
~ja

Napisano: 03 paź 2011, 13:11

Co tam szkoła! Niech wraca do rodziny! ;) Przecież to jest najważniejsze. Po co się męczyć. A jak się nie da do domu, to do MOSu. Niech się męczą inni, w końcu zarabiają znacznie więcej. ;)
~etatysta

Napisano: 03 paź 2011, 22:29

etatysta:)
~ja

Napisano: 20 paź 2011, 1:39

Łotam do MOS-u ;do więzienia wsadzić od razu. Szkoda,że nie ma kary śmierci bo wtedy byłoby po problemie.
~Leon

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem